Er knivblokken og panden blevet slidt? Dette køkkenudstyr kan du ikke undvære

Hvis du elsker at lave mad og bruger meget tid i køkkenet, ved du også at især dine knive hurtigt kan blive slidte. Sådan er det med det meste køkkengrej – jo mere du bruger det, jo hurtigere bliver det slidt op. Her er et bud på noget køkkenudstyr, der kan være svært at undvære.

Knive/knivblokken 

Knive er en uundværlig ting i køkkenet. Der findes store, små, skarpe, sløve – brødknive, urteknive, kokkeknive og listen er endnu længere. Knivene i knivblokken skal helst slibes regelmæssigt, for at de bibeholder deres skarpe kant. Dette gør at de skær meget bedre, og gør også madlavningsprocessen hurtigere. Knivblokken er også vigtig, da den holder knivene og skal også gerne se godt ud på dit køkkenbord. Knivblokken kan fås i mange forskellige slags – bl.a. i både mørkt og lyst træ og i metal. Du kan både få knivblokken, hvor du stikker knivene ned i, men også som magnet, hvor knivene hænger. 

Gryder, pander og køkkenredskaber

Gryder og pander er også en vigtig del af ethvert køkken. Det er svært at lave mad uden, og det er altid godt at have både gryder og pander i forskellige størrelser. En sauterpande er f.eks. god at lave pastaretter eller gryderetter med sovs i, da det ikke falder ud over – og en stegepande fungerer perfekt til at lave en god bøf. Den store gryde kan bruges til at koge en stor portion suppe, gryderet eller risengrød. Den lille gryde kan bruges til en god sovs, en portion havregrød eller noget helt tredje. Vælg også gerne non-stick varianterne, da det er meget lettere at stege noget, uden at det hænger fast. Det er også godt at have gode køkkenredskaber som grydeskeer, paletknive, piskeris og dejskrabere. De kan fås i forskellige materialer som træ, plastik, rustfrit stål og silikone.