Vigtige ting du skal have styr på, når en af dine kære går bort

Livet er ikke altid retfærdigt, og nogle gange bliver man nødt til at sige farvel til mennesker man elsker. Hvis det er dig, der står for begravelsen for en af dine kære, kan det virke uoverskueligt at skulle tænke på alt det praktiske midt i sorgen. Derfor er der her lavet et par punkter for at få et bedre overblik.

Bisættelsen

Når der skal holdes bisættelse for din afdøde kære, er der flere ting at tænke på. For det første skal du finde ud af hvilken kirke det skal være i – ofte vil man vælge den kirke, som den afdøde bor tættest på. Herefter skal der vælges et tidspunkt samt inviteres mennesker til begravelsen. Du skal også have en snak med præsten, så han/hun kan få nogle informationer om den afdøde, så præsten kan holde en fin afskedstale i kirken. Her vælger man også sange eller salmer. Til sidst skal det også besluttes hvem der skal bære kisten. Alle disse ting samt valg af gravsten koster selvfølgelig også penge, så derfor er det også en god ide at kigge på begravelsespriser, inden man planlægger alt for meget. 

Den afdødes bolig

Hvis den man har kær, går bort, og personen boede alene, skal der også tages stilling til boligsituationen. Hvis den afdøde boede i lejlighed, skal denne opsiges, og hvis den afdøde var husejer, skal dette sælges. Her går den store oprydning og arvefordeling også ofte i gang, hvor man skal finde ud af, hvem der skal have hvad osv. Det er også vigtigt at få afmeldt den afdødes abonnementer til forskellige ting som f.eks. elforsyning, varmelevering, tv-pakke, telefonselskab og hvad der ellers kunne være. Den afdødes forsikringer skal også afmeldes. Tag evt. flere familiemedlemmer afsted sammen, så hele processen ikke virker så hård og uoverskueligt.