Angrebet af borebiller: Hvad gør jeg?!

18. september 2022

Sponseret indlæg

Er du nervøs for, at dine møbler eller træværk er blevet angrebet af borebiller? Skadedyrene kan fuldstændig ødelægge træet indefra ved at grave sig ind i det. Det er derfor vigtigt at bekæmpe dem omgående, men hvordan kan man overhovedet være sikker på, at det er borebiller, og hvad skal du gøre?

Hvad er borebiller?

En borebille er en slags træpille, der kan flyve. Den er cirka 3-4 mm bred, og den er altså glad for træværk – især bløde træsorter. Fordi det er et flyvende væsen, er den ikke kun at finde udendørs. De finder nemlig også vej ind igennem åbne vinduer for at angribe vindueskarme eller møbler. Når de angriber træværk, borer de sig ned i træet og lægger æg, der udklækker efter 3-4 uger. Efter æggene er klækket kommer der larver, hvilket kun gør borbilleangrebet værre, fordi de begynder at spise af træværket.

Pas på dine møbler!

Først vil borebillerne gå efter dine møbler, men senere vil de også gå til angreb på træværket i huset, hvilket i sidste ende kan betyde, at de kan bore sig ind i træbjælker, der skal holde husets fundament. Sker det fordyrer det i høj grad skadens omfang.

De typiske tegn

Oftest kan man spotte et angreb ved, at der opstår små huller i træet, og træet begynder at smuldrer. Mistænker du, at der er et angreb på dine møbler, kan du prøve at slå på det. På den måde kan du tjekke det for boremel, som egentlig ligner støv. Der kan endda flyve borebiller ud.

Rum med høj luftfugtighed, og som er kolde, er i øget risiko for at blive angrebet end andre rum. Husk, at være ekstra opmærksom på sådanne områder.

Ring til en skadedyrsbekæmper

Når du har opdaget borebillerne, skal du reagere prompte. Du skal hellere have kontaktet en skadedyrsbekæmper i går end i dag. Grib knoglen!

Relateret Artikler

Gode råd til dig, der skal købe nyt hus

Gode råd til dig, der skal købe nyt hus

Hvis du ikke længere er tilfreds med din bolig, kan det være på tide at finde noget nyt. Det kan være, at du går med overvejelser omkring at købe dit eget hus. Så er det noget, der godt kan vise sig at være lidt mere kompliceret, end man måske tror. Læs videre her for...

Derfor er pantebrevslån så populært

Derfor er pantebrevslån så populært

Realkreditsystemet giver enkeltpersoner mulighed for at købe en bolig uden at skulle betale hele beløbet på forhånd. Ved at foretage månedlige afdrag, ofte med renter, kan låntagerne opbygge en konstant egenkapital i deres ejendom over tid. Dette kan føre til...

Derfor skal du bruge Minus Kalk i dit hjem

Derfor skal du bruge Minus Kalk i dit hjem

Som husejer ved du, at det er en af dine højeste prioriteter at holde dit hjem rent. Og selv om der er mange forskellige måder at opnå dette på, kan et produkt som Minus Kalk gøre processen meget nemmere ved at bruge det. Læs herunder hvorfor du bør bruge Minus kalk. ...