Angrebet af borebiller: Hvad gør jeg?!

18. september 2022

Sponseret indlæg

Er du nervøs for, at dine møbler eller træværk er blevet angrebet af borebiller? Skadedyrene kan fuldstændig ødelægge træet indefra ved at grave sig ind i det. Det er derfor vigtigt at bekæmpe dem omgående, men hvordan kan man overhovedet være sikker på, at det er borebiller, og hvad skal du gøre?

Hvad er borebiller?

En borebille er en slags træpille, der kan flyve. Den er cirka 3-4 mm bred, og den er altså glad for træværk – især bløde træsorter. Fordi det er et flyvende væsen, er den ikke kun at finde udendørs. De finder nemlig også vej ind igennem åbne vinduer for at angribe vindueskarme eller møbler. Når de angriber træværk, borer de sig ned i træet og lægger æg, der udklækker efter 3-4 uger. Efter æggene er klækket kommer der larver, hvilket kun gør borbilleangrebet værre, fordi de begynder at spise af træværket.

Pas på dine møbler!

Først vil borebillerne gå efter dine møbler, men senere vil de også gå til angreb på træværket i huset, hvilket i sidste ende kan betyde, at de kan bore sig ind i træbjælker, der skal holde husets fundament. Sker det fordyrer det i høj grad skadens omfang.

De typiske tegn

Oftest kan man spotte et angreb ved, at der opstår små huller i træet, og træet begynder at smuldrer. Mistænker du, at der er et angreb på dine møbler, kan du prøve at slå på det. På den måde kan du tjekke det for boremel, som egentlig ligner støv. Der kan endda flyve borebiller ud.

Rum med høj luftfugtighed, og som er kolde, er i øget risiko for at blive angrebet end andre rum. Husk, at være ekstra opmærksom på sådanne områder.

Ring til en skadedyrsbekæmper

Når du har opdaget borebillerne, skal du reagere prompte. Du skal hellere have kontaktet en skadedyrsbekæmper i går end i dag. Grib knoglen!

Relateret Artikler

Oplev naturens rige dyreliv fra din egen have

Oplev naturens rige dyreliv fra din egen have

Vi er efterhånden vant til vores egen have, og derfor synes vi måske ikke umiddelbart, at den er særligt spændende. Men det kan den hurtigt blive, hvis du vælger at gå på opdagelse og undersøge, hvad du faktisk kan finde i din have. Læs med i artiklen her for at finde...

Hvorfor professionel vinduespudsning er vigtig for store bygninger

Hvorfor professionel vinduespudsning er vigtig for store bygninger

Det er vigtigt at lukke naturligt lys ind i dit kontor for at skabe et miljø, der stimulerer kreativitet, produktivitet og moral. Men når du administrerer en stor bygning med mange vinduer, kan rengøring af dem blive en skræmmende opgave. Derfor er hjælpen fra...

Alt, hvad du behøver at vide om professionel teltudlejning

Alt, hvad du behøver at vide om professionel teltudlejning

Hvis du planlægger en udendørs begivenhed, er professionel teltudlejning en god måde at sikre, at din begivenhed forløber gnidningsløst. Telte giver ikke kun beskyttelse mod elementerne, de kan også skabe en smuk atmosfære for dine gæster. Lad os tage et kig på alle...