Angrebet af borebiller: Hvad gør jeg?!

18. september 2022

Er du nervøs for, at dine møbler eller træværk er blevet angrebet af borebiller? Skadedyrene kan fuldstændig ødelægge træet indefra ved at grave sig ind i det. Det er derfor vigtigt at bekæmpe dem omgående, men hvordan kan man overhovedet være sikker på, at det er borebiller, og hvad skal du gøre?

Hvad er borebiller?

En borebille er en slags træpille, der kan flyve. Den er cirka 3-4 mm bred, og den er altså glad for træværk – især bløde træsorter. Fordi det er et flyvende væsen, er den ikke kun at finde udendørs. De finder nemlig også vej ind igennem åbne vinduer for at angribe vindueskarme eller møbler. Når de angriber træværk, borer de sig ned i træet og lægger æg, der udklækker efter 3-4 uger. Efter æggene er klækket kommer der larver, hvilket kun gør borbilleangrebet værre, fordi de begynder at spise af træværket.

Pas på dine møbler!

Først vil borebillerne gå efter dine møbler, men senere vil de også gå til angreb på træværket i huset, hvilket i sidste ende kan betyde, at de kan bore sig ind i træbjælker, der skal holde husets fundament. Sker det fordyrer det i høj grad skadens omfang.

De typiske tegn

Oftest kan man spotte et angreb ved, at der opstår små huller i træet, og træet begynder at smuldrer. Mistænker du, at der er et angreb på dine møbler, kan du prøve at slå på det. På den måde kan du tjekke det for boremel, som egentlig ligner støv. Der kan endda flyve borebiller ud.

Rum med høj luftfugtighed, og som er kolde, er i øget risiko for at blive angrebet end andre rum. Husk, at være ekstra opmærksom på sådanne områder.

Ring til en skadedyrsbekæmper

Når du har opdaget borebillerne, skal du reagere prompte. Du skal hellere have kontaktet en skadedyrsbekæmper i går end i dag. Grib knoglen!

Relateret Artikler

Solceller på tag – fremtidens primære energikilde?

Solceller på tag – fremtidens primære energikilde?

Danmark har længe været et progressivt land inden for vedvarende energikilder. I dag er biomasse, vindenergi og solenergi de tre primære energikilder, der forsyner landet med strøm. Specielt solenergi er blevet meget populært i de seneste år, da solcelleteknologi har...

Derfor skal du vælge et vinylgulv

Derfor skal du vælge et vinylgulv

At vælge den rette gulvbelægning til dit hjem er afgørende for både æstetik og funktionalitet. Et materiale, der vinder stigende popularitet på grund af dets alsidighed og fordele, er vinyl. vinyl gulv har bevist sig som en holdbar og stilfuld løsning, der passer til...

Køkkenknive og Knivsæt: Præcisionens Værktøjer i Dit Køkken

Køkkenknive og Knivsæt: Præcisionens Værktøjer i Dit Køkken

Køkkenknive er hjørnestenen i ethvert veludstyret køkken. De er præcisionens værktøjer, der hjælper kokken med at forberede, skære, hakke og udskære ingredienser med nøjagtighed og finesse. Uanset om du er en professionel kok eller en ivrig amatørkok, er det vigtigt...