Arne Jacobsen – Dansk design i verdensklasse

13. august 2021

Reklame

Sponseret indlæg

De er blevet kaldt en uendelig succeshistorie. Arne Jacobsen stole er uden tvivl en af Danmarks mest berømte designervarer. Fra Syver stolene til Ægget har de overlevet tiden og faktisk kun blevet mere og mere eftertragtet.

Det hele startede i 1950’erne, hvor Arne Jacobsen får stor succes med stolen “Myren”. Oprindeligt designet til Novo Nordisk’ kantine deler den vandene, men der går ikke lang tid, før stolen når bredt ud i befolkningen og bliver solgt til private.

Syveren

I 1955 skaber Arne Jacobsen “Syveren”. Et mere klassisk design i forhold til “Myren” gør Syveren til det bedst sælgende værk nogensinde af den populære designer. Syveren fås i forskellige designs. Du kan f.eks. både få den som kontorstol, men også som barstol. Derudover kan den også købes som en helt almindelig spisebordsstol med eller uden armlæn. Stolen er lavet af bøgetræ, som bliver skovet om vinteren for at opnå den bedste kvalitet. Stolen er til den dag i dag stadig en af de mest efterspurgte stole ikke bare i Danmark, men også i det store udland.

Ægget og Svanen

I 1957 og 1958 blev de to stole, Ægget og Svanen lanceret. I starten var successen til at overse, men som tiden gik blev hypen omkring de to stoledesigns kun større og større. Det kan også ses på prisen, som ikke kun afspejler et kvalitetsprodukt, men også den efterspørgsel, som de to designs er underlagt. Svanen starter f.eks. på en pris på 25.000 kr., mens Ægget koster 41.000 kr. i den billigste udgave. Stolene skriger af originalitet og tidløst design, som har gjort dem til nogle af verdens bedst kendte møbeldesigns. Arne Jacobsen stole er således et ikon for Skandinavisk design.

Arkitekten og designeren

Arne Jakobsen blev født i København i 1902. Han var med til at indføre modernismen i Danmark. Han blev uddannet på Kunstakademiet i København, hvor han senere underviste som professor i bygningskunst. Senere blev han ansat i Stadsarkitektens kontor i København, inden han stiftede sit eget firma. Herfra startede eventyret med både møbeldesigns, men også med store bygningsdesigns. Således stod han bag Nationalbanken og SAS Royal Hotel & Terminal. Ofte var det i forbindelse med et design af en bygning, at Arne Jacobsen designede møbler til. Svanen og Ægget er opstået i forbindelse med opførelsen af SAS-hotellet i 1957 og 1958.

Arne Jacobsen døde i 1971 og nåede faktisk ikke at opleve hvordan efterspørgelsen på hans møbler kun blev større og større. I 1990’erne strømmede der en bølge af interesse for modernistisk møbelkunst, hvilket kun øgede interessen for Arne Jacobsen stole til at stige.

Relateret Artikler

Køb disse ting til din terrasse

Køb disse ting til din terrasse

Det kan være, at du lige har fået bygget en terrasse i haven, og du ønsker at finde det rette tilbehør til den. Det kan også være, at du bare ønsker at få gode ideer til at forbedre din gamle terrasse. Her får du således nogle gode forslag til ting, som du kan købe...

Køb læder støvler til herre og få en støvle i højeste kvalitet

Køb læder støvler til herre og få en støvle i højeste kvalitet

Står du og leder efter den helt perfekte støvle i god kvalitet og kan holde i mange år frem? Så er du med sikkerhed kommet til det helt rigtige sted. Køb læder støvler til herre har et stort sortiment af italiensk designet herrestøvler i læder. Støvlerne har det...

Smukke brune bukser til kvinder

Smukke brune bukser til kvinder

Et par brune bukser er en fantastisk tilføjelse til enhver kvindes skønne garderobe. Når man har et par brune bukser i sin garderobe, kan man nemlig let sætte stilfulde outfits sammen, der passer til både hverdag og de mange forskellige begivenheder, som kommer gennem...