Arne Jacobsen – Dansk design i verdensklasse

13. august 2021

De er blevet kaldt en uendelig succeshistorie. Arne Jacobsen stole er uden tvivl en af Danmarks mest berømte designervarer. Fra Syver stolene til Ægget har de overlevet tiden og faktisk kun blevet mere og mere eftertragtet.

Det hele startede i 1950’erne, hvor Arne Jacobsen får stor succes med stolen “Myren”. Oprindeligt designet til Novo Nordisk’ kantine deler den vandene, men der går ikke lang tid, før stolen når bredt ud i befolkningen og bliver solgt til private.

Syveren

I 1955 skaber Arne Jacobsen “Syveren”. Et mere klassisk design i forhold til “Myren” gør Syveren til det bedst sælgende værk nogensinde af den populære designer. Syveren fås i forskellige designs. Du kan f.eks. både få den som kontorstol, men også som barstol. Derudover kan den også købes som en helt almindelig spisebordsstol med eller uden armlæn. Stolen er lavet af bøgetræ, som bliver skovet om vinteren for at opnå den bedste kvalitet. Stolen er til den dag i dag stadig en af de mest efterspurgte stole ikke bare i Danmark, men også i det store udland.

Ægget og Svanen

I 1957 og 1958 blev de to stole, Ægget og Svanen lanceret. I starten var successen til at overse, men som tiden gik blev hypen omkring de to stoledesigns kun større og større. Det kan også ses på prisen, som ikke kun afspejler et kvalitetsprodukt, men også den efterspørgsel, som de to designs er underlagt. Svanen starter f.eks. på en pris på 25.000 kr., mens Ægget koster 41.000 kr. i den billigste udgave. Stolene skriger af originalitet og tidløst design, som har gjort dem til nogle af verdens bedst kendte møbeldesigns. Arne Jacobsen stole er således et ikon for Skandinavisk design.

Arkitekten og designeren

Arne Jakobsen blev født i København i 1902. Han var med til at indføre modernismen i Danmark. Han blev uddannet på Kunstakademiet i København, hvor han senere underviste som professor i bygningskunst. Senere blev han ansat i Stadsarkitektens kontor i København, inden han stiftede sit eget firma. Herfra startede eventyret med både møbeldesigns, men også med store bygningsdesigns. Således stod han bag Nationalbanken og SAS Royal Hotel & Terminal. Ofte var det i forbindelse med et design af en bygning, at Arne Jacobsen designede møbler til. Svanen og Ægget er opstået i forbindelse med opførelsen af SAS-hotellet i 1957 og 1958.

Arne Jacobsen døde i 1971 og nåede faktisk ikke at opleve hvordan efterspørgelsen på hans møbler kun blev større og større. I 1990’erne strømmede der en bølge af interesse for modernistisk møbelkunst, hvilket kun øgede interessen for Arne Jacobsen stole til at stige.

Relateret Artikler

Opdag Elegance og Kreativitet på Stofmøllen

Opdag Elegance og Kreativitet på Stofmøllen

I den digitale tidsalder har webshops revolutioneret vores måde at shoppe på. En af de mest inspirerende og kreative webshops inden for stofverdenen er Stofmøllen. Med et imponerende udvalg af stoffer, mønstre og tilbehør, har Stofmøllen ikke blot etableret sig som en...

Laksen skjorte: Kvalitet og stil hos Game and Gun

Laksen skjorte: Kvalitet og stil hos Game and Gun

En skjorte kan gøre en kæmpe forskel i enhver mands garderobe. Det er et klassisk stykke tøj, der kan styles til både formelle og mere afslappede anledninger. Hvis du leder efter skjorter af høj kvalitet, bør du tage et kig på Laksen skjorter hos Game and Gun. Deres...

Flyttetilbud giver undersøgelse af flyttefirmaers forsikringer

Flyttetilbud giver undersøgelse af flyttefirmaers forsikringer

At flytte til et nyt sted er en stor beslutning, og en af de største udfordringer under flytningen er transporten af dine ejendele. Mens du kan vælge at flytte tingene selv eller med hjælp fra venner og familie, kan det være en god idé at overveje at bruge et...