BCAA – Hvad er det?

BCAA står for branched chain amino acids, og er en type kosttilskud, der indeholder de tre aminosyrer valin, leucin og isoleucin. Det siges at have en række forskellige fordele for din træning og dit helbred. De fleste BCAA-præparater indeholder dog ikke alle tre aminosyrer i lige store mængder – nogle præparater vil f.eks. have dobbelt så meget leucin som valin og isoleucin tilsammen. De findes naturligt i en række fødevarer, herunder kød, fisk, æg og mejeriprodukter. Præparater er dog ofte mere koncentrerede, og kan derfor være en nemmere og mere effektiv måde at få BCAA’er på. BCAA-præparater siges at have en række forskellige fordele for træning og helbred. Det indeholder de tre aminosyrer valin, leucin og isoleucin, som er afgørende for muskelvækst. Det kan desuden hjælpe med at mindske træthed og udmattelse under træning, samt øge udholdenhed og styrke. Det kan også have en positiv effekt på fedtforbrændingen. BCAA-præparater fås typisk i pulver-, tablet- eller flydende form. Det kan ofte opløses i vand eller juice, mens tabletter og kapsler normalt tages med et glas vand. Gå derfor ind i udvalget lige nu og få fat på noget BCAA. Du vil ikke komme til at fortryde det.

BCAA – Hvordan virker det?

BCAA har flere forskellige virkninger i kroppen, men den primære virkning er en stimulerende effekt på proteinsyntesen. Det er med til at forøge  produktionen af ​​væksthormoner og insulin, hvilket igen kan hjælpe med at øge muskelmassen. BCAA er derfor en populær supplement blandt bodybuildere og atleter, der ønsker at øge deres styrke og udholdenhed. BCAA kan tages både før og efter træning for at stimulere proteinsyntesen. Det indtages typisk i pulverform, men kan også findes i nogle sportsdrikke. BCAA er ikke forbundet med nogen alvorlige bivirkninger, men en overvåget indtagelse er anbefalelsesværdig.

BCAA – Hvornår skal det indtages?

BCAA findes naturligt i madvarer som f.eks. kød, æg, fisk og mejeriprodukter, men de fleste mennesker får ikke tilstrækkeligt med BCAA gennem kosten. Dette kan BCAA-kosttilskud være med til at supplere. Der er mange meninger om, hvornår det er mest optimalt at indtage sin BCAA. Faktum er dog, at det bedste tidspunkt er lige inden eller i starten af din træning. Herved sikrer du dig, at du har rigelige mængder af aminosyrer i kroppen, og du ved træning bruger dem i stedet for at tære på muskelmassen, når der bliver skruet op for træningsintensiteten. BCAA er således et effektivt kosttilskud, hvis du ønsker at optimere din styrketræning og bygge muskler.