Derfor skal man kontakte sin lokale bedemand

Hvis du står og har mistet en du holder af, er det vigtig du inden ikke alt for længe, får kontaktet en bedemand. Bedemænd står klar over hele landet til at hjælpe. Læs med videre og du får tre punkter, som forhåbentlig kan være en hjælp til forberedelse af besøget med bedemanden.

1 Planlægning af begravelsen eller bisættelsen

bedemand-danmark.dk kan du finde din lokale bedemand. Der er mange ting der pludselig skal forberedes og der kan være en del bolde i luften. Måske du ved præcis hvordan du ønsker dagen? Men det er også helt okay, hvis man er i tvivl. Det er det bedemændene er der for. De kan hjælpe med at komme med bud og forslag til hvilke muligheder der er. Bl.a. hvilke blomster der skal være, hvordan kisten skal se ud og at den kan holde til de mange tons jord, der skal smides på den eller om det skal være en urne i stedet.

2 De hjælper med papirarbejde

Når et menneske går bort, er der en del papirarbejde efterladt til de pårørende. Der skal for eksempel anmodes om en begravelse eller bisættelse og der hjælper bedemanden med at udfylde de rette papirer, så alt er i orden og kommer på plads inden ceremonien finder sted.

3 Lyttende ører og oceaner af tålmodighed

Der bliver sat god tid af til at du i fællesskab med bedemanden kan få styr på alle detaljer og ønsker. Bedemanden vil også undervejs informere dig om hvad der skal ske og hvor meget det koster for det forskellige og I sammen finder en rimelig pris. Men allervigtigst, at I som pårørende kan få så meget ro i maven som muligt, så I ikke skal tænke på andet end at minde den der er gået bort, når dagen kommer hvor ceremonien afholdes.