Færdigheder som en elektriker, VVS-installatør og låsesmed bør have

De fleste af os står og skal bruge hjælp fra en tekniker på et tidspunkt i vores liv. At vælge en professionel blandt de mange tilgængelige virksomheder kan være svært og tidskrævende, og det er derfor nødvendigt at foretage en grundig research, stole på anbefalinger og undersøge en række nødvendige færdigheder. Lær mere i denne artikel om hvad den elektriker, VVS’er eller låsesmed bør have for færdigheder.

1. Fleksibel kundeservice

Fælles for de tre nævnte fag, er at de alle bør tilbyde døgnvagt, alle nævnte fag skal kunne rykke ud med det samme og løse akutte problemer og situationer som deres kunder ofte ender ud i. For en lokal låsesmed, f.eks. en Låsesmed Vesterbro, gælder det om at være ekstra hurtigt på plads, de færreste af os som er låst ude, ønsker at vente mere end i en time. VVS-installatøren bør også være hurtigt på plads i alle de situationer, hvor de er tale om et sprunget rør, eller lignende for at bremse omfanget af vandskade.

2. Mekanisk færdighed

De nævnte fag ville bogstaveligt talt være til ingen nytte, hvis de ikke havde evnen til at arbejde med mekanik. De ville måske kunne være i stand til at udføre dele af et projekt, men ikke fundføre det, hvis de mangler mekanisk erfaring.

3. Læseforståelse

Disse erhverv modtager ofte mange arbejdsordrer på papir. Der medfølger guides både fra kunder og producenter som skal følges ind i mindste detalje.

4. Erfaring

Erfaring afspejler klart kompetence. I stedet for at vælge en nybegynder foretrækker kunderne bestemt at kontakte en elektriker, VVS-installatør eller låsesmed, som har været i faget i mange år, fordi de ville som regel være i stand til at forstå opgaven og finde løsningen med det samme.

5. Problemløsningsevne

Alle nævnte fag skal med andre ord være i stand til at diagnosticere problemer som en ødelagt lås, sprunget vandrør eller en elektrisk fejl, og reagere på problematikken med største omhu og derefter rette op på det uden yderligere forsinkelse. De skal også være meget hurtige til at træffe beslutninger eller finde løsninger, for at ikke spilde dyrebar tid fra kunderne.

6) Forretningskompetencer

Mange elektrikere, VVS’ere og låsesmede arbejder som selvstændige entreprenører, for at kunne arbejde som selvstændig, har man også brug for viden om love, regler, fakturering og bogholderi. Hvis man ikke er har kendskab til alle disse ting, så kan man lave store fejl, som til sidst kan lede til konkurs hvis man er uheldig.