Find hjælp i hverdagen

Har du et barn, der har lidt flere udfordringer end de fleste andre? Det kan blandt andet være i form af ADHD eller forskellige diagnoser på autismespektret. Uanset hvad det er, der gør sig gældende, er du nok godt klar over, at der er brug for lidt mere struktur på hverdagen, ligesom små hjælpemidler kan være uerstattelige og virkelig være med til at gøre hverdagen lidt lettere at komme igennem for alle parter.

Der er efterhånden blevet udviklet rigtig mange forskellige små hjælpemidler, og mange af dem kan I finde på spektrumshop.dk. På Spektrumshop arbejdes der målrettet med forskellige målgrupper, der netop kan have brug for disse hjælpemidler. Mange tænker måske automatisk, at det primært er børn, der har brug for det, men det er i virkeligheden ting, man formentlig kan få gavn af resten af livet, og både børn og voksne kan få lettet hverdagen meget med de rette hjælpemidler.

Udvidet til andre diagnoser

Selvom den grundlæggende idé primært har rettet sig mod forskellige diagnoser på autismespektret, har man set, at de også kan være gavnlige for andre ting. Det er også ting, der går igen i forskningen, hvor man ser, at forskellige diagnoser kan have nogle fællestræk eller i hvert fald et fælles behov for struktur. Således kan for eksempel demenspatienter også få gavn af nogle af tingene, selvom det ikke var det, de i starten var udviklet til.

Noget af det, der er rigtig vigtigt, for at få en hverdag til at spille sammen, er en god nattesøvn, og for rigtig mange på autismespektret og med ADHD er det noget, der er svært. Derfor har mange gavn af en kugledyne, der giver noget tyngde og er med til at fremme følelsen af ro. Det kan være med til at give et boost til at komme gennem dagen, og  sørger for man ikke roterer i sengen hele natten.