Fokusér på dit projekt – overlad fundraising til andre

Hvis du er afhængig af fonde for at starte et projekt op eller holde det kørende, går rigtigt meget af din tid med at lede efter, hvilke fonde du kan søge midler hos nu og her. Og hvis der ingen fonde er, som støtter projekter som dit, må du finder ud af, hvad du kan lave om, gøre bedre eller italesætte på en anden måde for at leve op til fondes kriterier. Det er der meget arbejde i, så hvad kan du gøre?

Professionel hjælp til fundraising

Du kan faktisk få hjælp til den type fundraising hos specialiserede virksomheder, der både kender til de fleste fonde at søge midler hos, og som tilbyder ydelser, der øger dine chancer for at få tilskud. Lidt som hvis du rakte ud efter et kommunikationsbureau for at få indsigt i, hvordan du gør en vare attraktiv at købe, kan du nogle steder få at vide, hvordan du vinkler din ansøgning om fondsmidler.

Lad andre holde øje med fondene

Hjælp til fundraising kan også antage form af overvågningstjenester, hvor virksomheder med ydelser inden for fundraising holder øje med muligheder for at søge midler for dig. De orienterer dig løbende om, hvilke nye muligheder er dukket op, og hvordan du kan formulere din ansøgning om midler, så den lever op til fondenes krav. Det frigiver mange kræfter hos dig, som du kan bruge på dit projekt.

Undslip den negative spiral

Hvis du virkelig brænder for et projekt, er det frustrerende hele tiden at skulle rette fokus væk fra det for at søge efter midler. Jagten efter midler indleder af og til en negativ spiral, hvor kvaliteten af dit projekt stagnerer, fordi du simpelthen ikke har tid nok til at gøre det godt. Og når at dit projekt stagnerer, er det sværere at overbevise fonde om af bevilge midler. Så lad andre om fundraisingen.