Forny bestikskuffen med slidstærkt spisestel

Spisestel kan du bruge i årtier, uden det mister funktionalitet. Men på et tidspunkt er det ikke helt så lækkert at have med at gøre mere. Er du begyndt at kere dig om det indtryk, du giver andre, som kommer forbi dit spisebord? Så var det nok aktuelt, at du smed penge efter noget nyt spisestel, der er ens i udseende. Her får du nogle idéer til, hvad du kan vælge inden for spisestel til bestikskuffen.

Find legeringer, der tåler mere end rustfrit stål

Sølv er nok den klassiske farve, når det kommer til bestik i form af knive, gafler og skeer. Du kan da også finde meget inden for bestik, der bærer sølvglans, hvor at visse modeller kan tåle meget, hvad gælder slitage. Så hvis du ikke er til sinds at købe nyt bestik oftere end med års mellemrum, så led efter legeringerne, der bliver markedsført som mere modstandsdygtige over for slid end rustfrit stål.

Bestik med greb af kunststof eller med messingfarve?

Se mere her, hvis du ønsker at se dine muligheder inden for spisestel, som også tæller bestik med håndtag i kunststof. Kunststof, fx plastik eller gummi, giver en lidt anden fornemmelse i hånden end metal, hvor det er lidt nemmere at få et godt greb om stellet. Hvis du ønsker at bevæge dig væk fra stel i sølvfarve med eller uden sort greb i kunststof, kan du overveje stel i indbydende messingfarve.

Giv børnene deres eget spisestel

Hvor alle de nævnte eksempler på spisestel hører til på det formelle middagsbord, og når der bliver spist aftensmad til dagligt, er der også andre typer bestik, du kan overveje. Har du børn, hvorfor så ikke få børnesæt med farverige motiver fra tegnefilm, der virker visuelt stimulerende for småbørn og gør det noget nemmere at få dem til at sidde stille ved middagsbordet, når de skal få maden ned?