Gøre havemøblerne klar

Den gode gamle huskeregel, når sommertid begynder er at havemøblerne skal stilles frem, og uret sættes en time fremad. Alt efter hvilke sommermøbler, du har i din have, kan det være en god idé at undersøge, hvordan du vedligeholder dem bedst. Du kan for eksempel have teak-møbler, hvor der forefindes en bestemt rengøringssæbe til det, eller jernmøbler som du kan give metallak. Igennem en haveforening er der rig mulighed for at få gode tips og tricks til at gøre din have forårsklar. F.eks. i Faaborg-Midtfyn deler og dyrker de haveglæden iblandt havejere. De seneste par år har haven også trukket rekordmange danskere ud i den. Se mere her.

Dyrk dyrelivet i haven

Ud over at gå op i planterne, der pryder din have, så er det også muligt, at du kan få besøg af havens fugle. Til at starte med kan du undersøge, hvilke fugle, du gerne vil have besøg af, så du kan imødekomme, hvad de godt kan lide at spise. Derefter hvis du har mod på det, kan du give dig i kast med selv at lave mad til dem. Det kunne for eksempel være mejsekogler. Dog skal du også være opmærksom på, når du først begynder at fodre fulgene, så skal du blive ved. De vænner sig nemlig til et fast fodringssted.

Nyd udelivet hel årligt

Selvom den travleste tid i haven nok vil være i sommerhalvåret, kunne det også være, du var interesseret i at kunne nyde den om vinteren. Det kan for eksempel være med en udespa eller swimspa. Det åbner hvert fald muligheden op for at kombinere motion og velvære. Måske du har en terrasse, hvortil du kan købe en terrasse varmer og en masse bløde tæpper, som byder op til hyggelige stunder. Det kan også være, du kunne sætte noget hyggeligt lys op, der kunne skabe lidt glæde i de trænge vintermåneder.