Hvad er Interim Management

Står din virksomhed overfor at skulle gennemgå større forandringer eller står du med akutte udfordringer, der kan være vanskelige at løse med virksomhedens iboende ressourcer, så kan interim management være den helt rette løsning for din virksomhed. Det latinske ord interim betyder midlertidig eller foreløbig, og det er lige netop det, denne type management handler om. Det er nemlig en midlertidig ressource virksomheden kan gøre brug af, hvis denne eksempelvis står overfor at skulle håndtere en akut opstået krisesituation, har et ønske om resultatforbedringer, turnaround og omstruktureringer er nødvendige eller måske bemanding af en kritisk post indtil en ny og permanent løsning bliver fundet. Der kan med andre ord være mange forskellige grunde til, at interim management kan være den optimale løsning for en virksomhed. 

Interim management kan altså være den optimale løsning, hvis din virksomhed eksempelvis oplever ekstraordinær travlhed eller pludselig mister en værdifuld kernemedarbejder, og der er behov for omgående assistance indtil en permanent løsning er fundet og kan træde i kraft.  

Den rette rekruttering i København

Når en virksomhed beslutter sig for at ansætte en midlertidig interim manager, er det oftest foregået ved hjælp af et rekrutterings-bureau, der er specialister i netop at finde de bedst egnede kandidater til at varetage opgaven og styre virksomheden kompetent og sikkert mod sit mål. Din virksomhed kan få sparring og hjælp til rekruttering flere forskellige steder i Danmark, men særligt i København findes der en del bureauer, der varetager denne type opgaver. 

Det kan have stor betydning for virksomhedens vækst, at den rette kandidat hurtigt bliver fundet, og at din virksomhed får taget hul på at løse netop de konkrete udfordringer, den ser ind i. De interime managers, de fleste rekrutteringsbureauer arbejder sammen med er ofte folk med mange års erfaring indenfor ledelse, og de kan derfor tilbyde virksomheden netop den ballast, som der er brug for i en given situation. En vigtig opgave, den interime manager står overfor, når denne skal løfte en konkret opgave for en virksomhed, er, at få etableret et godt og frugtbart samarbejde med virksomheden og det eksisterende team, der skaber grobund for de ændringer, der er nødvendige for, at virksomheden finder en effektiv løsning. 

Den interime manager har oftest løst denne type opgaver tidligere, og de tilgår derfor opgaven med lige netop den kompetence og sikkerhed, som virksomheden og de ansatte har brug for, når de skal ske store ændringer.