Hvad er ulemperne ved at vælge det forkerte gulv?

Som du kan se på www.flottegulve.dk er udvalget er stort, når det handler om at vælge nye gulve, derfor er det også vigtigt nøje at overveje, hvad der er det rette gulv. Hvorfor det er vigtigt får du et bud på her, hvor du kan læse om ulemperne ved at vælge det forkerte gulv.

Der findes en række forskellige ulemper ved at vælge det forkerte gulv, hvoraf nogle er et mindre problem, mens andre kan være så alvorlige, at du ender med at være nødt til at skifte gulvet.

Slidstyrke og holdbarhed

Det er meget forskelligt, hvad forskellige gulvtyper kan holde til både hvad angår slid og andre påvirkninger. Derfor er det utroligt vigtigt, nøje at overveje, hvor gulvet skal lægges samt hvilke krav det stiller til gulvet. Vælger du eksempelvis et gulv med en lav slidstyrke til et erhvervsformål eller til et sted hvor gulvet af andre årsager vil blive udsat for meget slid, så vil gulvet hurtigt kunne komme til at se slidt og trist ud. Vælger du et gulv der ikke kan tåle fugt i en fugtig kælder, så kan du ende op med et skadet gulv, som du er nødt til at skifte. Også i køkkenet, bryggerset og entreen, er det en god ide at vælge et gulv, der kan tåle at det bliver lidt vådt en gang imellem.

Indeklima

Gulvet er en vigtig del af dit indeklima ikke mindst i forhold til akustikken. Vælger du et hårdt klinkegulv i et stort rum med højt til loftet, blanke vægge og et almindeligt plant loft, så vil du få en dårlig lydakustik. Derfor kan du her med fordel vælge et akustikgulv i stedet eller alternativt opsætte akustikpaneler.

Designudtryk

Gulvets udseende spiller en stor rolle for designudtrykket i et rum og vælger du det forkerte gulv, så kan det være svært at opnå det udtryk du ønsker. Overvejer du at sælge din bolig indenfor de nærmeste år, så kan du med fordel gå med den sikre løsning såsom lyse trægulve og lysegrå klinker. Skal en bolig sælges så kan et markant gulv, gør det sværere, da det ikke vil falde i alles smag og gør det sværere for potentielle købere at se mulighederne.