Hvad gør man, når man skal arrangere en begravelse?

10. maj 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Det kan være vanskeligt, når man pludselig står i en situation, hvor man skal arrangere en begravelse. Det er det naturligvis fordi, at man sjældent har decideret erfaring inden for dette område. Desværre sker det nok på et tidspunkt i livet, at også du må være fanebærer, når der skal arrangeres en begravelse for et nært familiemedlem, som nu er gået bort.

Hyr en bedemand – det gør det hele lettere

I dag er det helt almindeligt, at man kontakter en bedemand, når man skal have arrangeret en begravelse. Bedemanden lever af at vejlede og hjælpe familier, der skal have sagt farvel til en kær, som de har mistet, og som naturligvis skal have en smuk og værdig afsked.

Efter at en person er gået bort, tager familien kontakt til bedemanden, som herfra vil være en utrolig støtte, fordi denne person er ekspert i at arrangere begravelser og kender alle forhold omkring dem. Det man skal huske er nemlig, at man ikke kun skal arrangere selve ceremonien, men som pårørende også skal tage stilling til en række områder uden for kirkens ceremonielle aspekter, og dertil skal klare nogle lovmæssige forpligtelser.

For eksempel skal der indberettes dødsfald og der kan være tilfælde, hvor du som pårørende skal stå for at lukke eksempelvis bankkonti og medlemskaber, ligesom der kan være tilfælde, hvor du skal behandle et dødsbo og dermed kontakte skifteretten.

I forbindelse med selve begravelsen skal der typisk også indsendes dødsannonce til en lokalavis, ligesom der skal bestilles gravsten eller urne samt bestilles blomsterkranse m.m. Det kan en lokal bedemand hjælpe med. Find en her.

Alle disse forhold er noget, som en bedemand har dyb indsigt i. Derfor vil denne fagpersoners ekspertise gør det lettere at få arrangeret og klaret alle disse væsentlige forhold. Man skal dertil huske på, at man typisk er i en periode med stor sorg, hvilket naturligvis gør det svært at skulle sætte sig ind i en masse nye forhold, omkring hvordan en begravelse arrangeres.

Tag derfor fat i en lokal bedemand, så du kan blive guidet trygt igennem hele forløbet og få friheden til at fokusere på, hvordan du arrangerer en flot begravelse for det kære familiemedlem, som nu ikke længere er her.

Relateret Artikler

Skal jeg vælge en revisor eller en bogholder?

Skal jeg vælge en revisor eller en bogholder?

Er du på udkig efter en revisor eller en bogholder? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad du skal være opmærksom, når du skal vælge mellem en revisor og en bogholder. Du vil i den sammenhæng blive...

Grill-aftenen for det store selskab kan klares med mad ud af huset

Grill-aftenen for det store selskab kan klares med mad ud af huset

Selvom grill på en god sommeraften kan noget helt særligt, kan det også være noget af en overvældende byrde at skulle lave mad og grille til mange mennesker. Det betyder dog langt fra, at du nødvendigvis behøver gå på kompromis med den ønskede menu og stemning....

Kirken har stadig stor betydning i Danmark

Kirken har stadig stor betydning i Danmark

Kirken har ikke den største status alle steder – især ikke i Danmark. Her bliver kirken ofte udskældt, og folk siger igen og igen, at de er imod folkekirken, identificerer sig som ateister og lignende. Folkekirken handler dog om meget mere end religion. Det er en...