Hvor meget må man tjene på SU?

30. august 2022

Sponseret indlæg

Hvis du er studerende på en ungdomsskole, kan du tjene op til 4.875 kr. om måneden uden at skulle betale dit uddannelsesbidrag tilbage. Den samlede indkomst beregnes over et år og kaldes det årlige faste beløb. Det betyder, at hvis du har et sommerferiejob, hvor du arbejder fuldtid i en virksomhed, så kan du tjene 12 gange 4875 kr. på et år uden at skulle betale penge tilbage. Det vil sige at du må tjene 58.500 kr. om året på SU.

Hvis du spekulerer på, hvor meget du kan tjene på SU, er svaret, at det afhænger af din specifikke situation. Der er dog generelle retningslinjer, som kan hjælpe dig med at undgå at skulle betale din SU tilbage.  For det første: Hvis du er tæt på det maksimale beløb, du kan tjene ud over dit uddannelsesbidrag, kan du lave en aftale med din arbejdsgiver om at få udskudt din løn, så derfor er det vigtigt at vide, hvor meget man må tjene på SU.

Så meget må man tjene på SU, uden at skulle betale tilbage

Hvis du bliver godkendt til uddannelsesstøtte, vil du modtage 6.397 kr. om måneden før skat i 2022. Beløbet afhænger af, hvilken uddannelse du læser, om du bor hjemme eller i egen bolig, din alder og hvornår du er begyndt at studere.

Hvis du er studerende på en gymnasial uddannelse, kan du højst tjene 9.178 kr. om måneden i 2022. Hvis du er studerende på en videregående uddannelse, kan du højst tjene 13 876 kr. om måneden i 2022. Hvis du er studerende og har fravalgt SU af forskellige årsager, kan du højest tjene 20.329 kr. per måned i år 2022.

Formålet med SU og hvorfor der er loft på, hvor meget du må tjene på SU

SU har en lang og stolt historie, der går tilbage til den første SU-pris i 1970. Siden da har SU’en hjulpet utallige unge mennesker med at gennemføre deres studier, uanset deres økonomiske situation. SU’en er finansieret af den danske stat og er tilgængelig for alle danske statsborgere i alderen 18-25 år, der er indskrevet på en uddannelsesuddannelse, som er berettiget til SU. SU’en dækker undervisningsafgifter og leveomkostninger op til et vist beløb pr. år.

En af de vigtigste grunde til, at der et loft for, hvor meget du må tjene på SU er, at der fra statens side er et ønske om, at de unge skal holde fokus på uddannelse i stedet for arbejde.

 

Relateret Artikler

En omfattende guide til one.com webmail

En omfattende guide til one.com webmail

Afsenderadressen er vigtig for en webshops legitimitet og troværdighed i øjnene på kunderne. Det er vigtigt, at din virksomheds navn står som afsender, og ikke en personlig email-adresse. En professionel email-adresse, der har dit eget domæne, er et vigtigt element på...

Studenterkørsel i Silkeborg: Hvad er det, og hvad laver man?

Studenterkørsel i Silkeborg: Hvad er det, og hvad laver man?

Sommertiden i Danmark er fyldt med traditioner, og en af de mest elskede af dem er studenterkørsel. Det er tiden, hvor alle gader og parker er fyldt med farverige studenterhuer og studenterkøretøjer. Studenterne fejrer afslutningen af ​​deres gymnasieuddannelse og...

Hold en god firmafrokost med den rette menu

Hold en god firmafrokost med den rette menu

Står du overfor at skulle planlægge en større eller mindre firmafrokost for dine medarbejdere og kollegaer, og leder du efter god inspiration til, hvad der skal på menuen, så er du endt det helt rigtige sted lige her. For befinder du – og din pågældende virksomhed –...