Hvor meget må man tjene på SU?

30. august 2022

Sponseret indlæg

Hvis du er studerende på en ungdomsskole, kan du tjene op til 4.875 kr. om måneden uden at skulle betale dit uddannelsesbidrag tilbage. Den samlede indkomst beregnes over et år og kaldes det årlige faste beløb. Det betyder, at hvis du har et sommerferiejob, hvor du arbejder fuldtid i en virksomhed, så kan du tjene 12 gange 4875 kr. på et år uden at skulle betale penge tilbage. Det vil sige at du må tjene 58.500 kr. om året på SU.

Hvis du spekulerer på, hvor meget du kan tjene på SU, er svaret, at det afhænger af din specifikke situation. Der er dog generelle retningslinjer, som kan hjælpe dig med at undgå at skulle betale din SU tilbage.  For det første: Hvis du er tæt på det maksimale beløb, du kan tjene ud over dit uddannelsesbidrag, kan du lave en aftale med din arbejdsgiver om at få udskudt din løn, så derfor er det vigtigt at vide, hvor meget man må tjene på SU.

Så meget må man tjene på SU, uden at skulle betale tilbage

Hvis du bliver godkendt til uddannelsesstøtte, vil du modtage 6.397 kr. om måneden før skat i 2022. Beløbet afhænger af, hvilken uddannelse du læser, om du bor hjemme eller i egen bolig, din alder og hvornår du er begyndt at studere.

Hvis du er studerende på en gymnasial uddannelse, kan du højst tjene 9.178 kr. om måneden i 2022. Hvis du er studerende på en videregående uddannelse, kan du højst tjene 13 876 kr. om måneden i 2022. Hvis du er studerende og har fravalgt SU af forskellige årsager, kan du højest tjene 20.329 kr. per måned i år 2022.

Formålet med SU og hvorfor der er loft på, hvor meget du må tjene på SU

SU har en lang og stolt historie, der går tilbage til den første SU-pris i 1970. Siden da har SU’en hjulpet utallige unge mennesker med at gennemføre deres studier, uanset deres økonomiske situation. SU’en er finansieret af den danske stat og er tilgængelig for alle danske statsborgere i alderen 18-25 år, der er indskrevet på en uddannelsesuddannelse, som er berettiget til SU. SU’en dækker undervisningsafgifter og leveomkostninger op til et vist beløb pr. år.

En af de vigtigste grunde til, at der et loft for, hvor meget du må tjene på SU er, at der fra statens side er et ønske om, at de unge skal holde fokus på uddannelse i stedet for arbejde.

 

Relateret Artikler

Kapow tilbyder online auktioner på maskiner

Kapow tilbyder online auktioner på maskiner

Du kan gøre det meget lettere for dig selv at følge med i auktioner på store maskiner til landbrug o.l. Du kan nemlig tage ind forbi Kapow, der er et online auktionshus, som gør det muligt at følge med i online auktioner på maskiner af enhver art. Det er bl.a. muligt...

Sådan indretter du dit værelse som mand

Sådan indretter du dit værelse som mand

Når du skal indrette dit soveværelse, er der et par ting, du bør huske på. Dit soveværelse skal trods alt være et spejlbillede af din personlighed. Her er et par tips til, hvordan du kan indrette dit værelse som mand. Undgå rod Når det kommer til at indrette dit...

Nyt køb? Derfor skal du bruge en test til at finde det bedst produkt

Nyt køb? Derfor skal du bruge en test til at finde det bedst produkt

Med så mange produkter på markedet kan det være svært at vide, hvilket produkt der er det rigtige for dig. Lav din research, før du foretager et køb, ved at finde og læse forskellige test af produkter, foretaget af eksperter eller andre forbrugere. Ved at tage dig tid...