Hvor meget må man tjene på SU?

30. august 2022

Sponseret indlæg

Hvis du er studerende på en ungdomsskole, kan du tjene op til 4.875 kr. om måneden uden at skulle betale dit uddannelsesbidrag tilbage. Den samlede indkomst beregnes over et år og kaldes det årlige faste beløb. Det betyder, at hvis du har et sommerferiejob, hvor du arbejder fuldtid i en virksomhed, så kan du tjene 12 gange 4875 kr. på et år uden at skulle betale penge tilbage. Det vil sige at du må tjene 58.500 kr. om året på SU.

Hvis du spekulerer på, hvor meget du kan tjene på SU, er svaret, at det afhænger af din specifikke situation. Der er dog generelle retningslinjer, som kan hjælpe dig med at undgå at skulle betale din SU tilbage.  For det første: Hvis du er tæt på det maksimale beløb, du kan tjene ud over dit uddannelsesbidrag, kan du lave en aftale med din arbejdsgiver om at få udskudt din løn, så derfor er det vigtigt at vide, hvor meget man må tjene på SU.

Så meget må man tjene på SU, uden at skulle betale tilbage

Hvis du bliver godkendt til uddannelsesstøtte, vil du modtage 6.397 kr. om måneden før skat i 2022. Beløbet afhænger af, hvilken uddannelse du læser, om du bor hjemme eller i egen bolig, din alder og hvornår du er begyndt at studere.

Hvis du er studerende på en gymnasial uddannelse, kan du højst tjene 9.178 kr. om måneden i 2022. Hvis du er studerende på en videregående uddannelse, kan du højst tjene 13 876 kr. om måneden i 2022. Hvis du er studerende og har fravalgt SU af forskellige årsager, kan du højest tjene 20.329 kr. per måned i år 2022.

Formålet med SU og hvorfor der er loft på, hvor meget du må tjene på SU

SU har en lang og stolt historie, der går tilbage til den første SU-pris i 1970. Siden da har SU’en hjulpet utallige unge mennesker med at gennemføre deres studier, uanset deres økonomiske situation. SU’en er finansieret af den danske stat og er tilgængelig for alle danske statsborgere i alderen 18-25 år, der er indskrevet på en uddannelsesuddannelse, som er berettiget til SU. SU’en dækker undervisningsafgifter og leveomkostninger op til et vist beløb pr. år.

En af de vigtigste grunde til, at der et loft for, hvor meget du må tjene på SU er, at der fra statens side er et ønske om, at de unge skal holde fokus på uddannelse i stedet for arbejde.

 

Relateret Artikler

Sådan går du aldrig galt i byen

Sådan går du aldrig galt i byen

Kender du til tøjkriser? Følelsen af ikke at eje noget tøj, selvom sengen er dækket af skjorter, som egentlig var strøget, men som nu ligger i bunker ovenpå hinanden, mens du fumler med at få den af, du egentlig havde besluttet dig for, men som nu er svedig og...

Kend din by og få mere ud af den

Kend din by og få mere ud af den

Selvom at Danmark ikke er det største land i verden, så betyder det ikke, at vores lille land heroppe i nord ikke har en masse at byde på. For som land og som samfund er vi helt igennem dygtige til at skabe forskellige større og mindre lokalområder, som alle er fyldt...

Guide til huskelisten til teltturen

Vi drømmer vel alle sammen om et simpelt og godt liv, hvor der er tid og plads til at mærke efter. Hvad har jeg lyst til, og hvad føler jeg egentlig, når jeg mærker godt efter inde i mig selv. Vi er et folkefærd elsker at vandre, og generelt tilbringer meget tid i...