Hvorfor er indlægssåler gode til hælspore?

Mange oplever, at det er svært at komme ud af sengen om morgenen – og ikke nødvendigvis fordi de er trætte og har sovet for lidt! For rigtig mange føles det nemlig, som om man træder ned på en sømmåtte når man sætter fødderne på gulvet. Hvis det er tilfældet, så kan det skyldes en inflammationstilstand i en lille krog af brusk i hælen – deraf navnet i folkemunde: hælspore (også kaldet plantar fasciitis). En sådan smertefuld hælspore opstår typisk på grund af overbelastning, og derfor er det først og fremmest vigtigt, at hælen får ro. Det er nemmere sagt end gjort, da vi jo bruger og går, står og løber på vores fødder hver eneste dag! Hele foden kan være smertefuld med udgangspunkt i hælsporen, da den påvirker den kraftige sene, som strækker sig helt ud i foden.

Hvordan opstår en hælspore og hvad kan du gøre ved det

En hælspore kan opstå ved overbelastning, overvægt, mange timers oppegående og stående arbejde på hårdt grundlag, f.eks. på betongulve og lign. Derudover kan visse sportsgrene, hvor man hopper og springer meget være netop det, som giver en ubehagelig hælspore.

Der er 4 vigtige ting, som du selv kan gøre for at lindre på hælsporen: aflastning, udstrækning, styrketræning og genoptræning. Når du har fået konstateret hælspore, vil en indlægssål kunne hjælpe til at gå igen på dine fødder. Et hælspore indlæg vil aflaste det inflammatoriske område i hælen og foden så du kan støtte på din fod igen. Når først du kan det uden alt for mange smerter, kan du gå i gang med forskellige øvelser, som udover at styrke hælen, også strækker sener og muskler under foden ud – og så er du godt i gang med genoptræningen.

Prøv med indlægssålen, som løfter dit hælparti op

En hælspore kan være lang tid undervejs og desværre tage lang tid om at gå i sig selv igen uden hjælp. Indlægssålen fra danske Align Footwear er baseret på en patenteret tre-punkts-teknologi, som ”løfter” hælpartiet op og dermed aflaster og lindrer på hælsporen. Samtidig får muskler og sener plads til at bevæge sig og det er vigtigt for at undgå at hælsporen blusser op igen på et senere tidspunkt.