Hvorfor ønsker mænd sig aldrig noget?

Du har været sammen med din mand i et stykke tid nu, og du er klar til at finde en god gave til ham… men han ønsker sig ikke noget! Du ved ikke om det bare er et tilfælde af, at mænd generelt ikke rigtig ønsker sig noget eller om det er fordi, at han ikke vil have noget. Lad os undersøge, hvorfor det kan være tilfældet.

1. Mænd er lært at være givere, og ikke modtagere 

Fra en ung alder bliver drenge socialiseret til at tro, at de skal være dem, der giver, og ikke dem der modtager. Dette kan ses i mange forskellige situationer; lige fra at få at vide, at han altid skal holde døren åben for en kvinde, til at han forventes at betale regningen på en date. Det er derfor ikke underligt, at mænd vokser op med den opfattelse, at det altid er dem, der skal give, og som følge heraf ved de ikke rigtigt, hvordan man modtager. Dette kan ofte vise sig ved at, at de ikke rigtig ønsker sig noget, selvom de faktisk har nogle ting, som de godt kunne tænke sig – og dette gør det svært at finde en gave til ham. 

2. Mænd hader at bede om hjælp 

Mænd er socialiseret til at tro, at de altid skal kunne gøre alting selv. Denne overbevisning kan ofte føre til, at mænd føler, at de ikke bør bede om hjælp, selv når de har brug for det. I stedet for at indrømme, at de har brug for hjælp, vil de ofte bare forsøge at klare sig selv.

3. Mænd kan ikke lide at føle sig sårbare 

Vi lever i et samfund, der hyper-maskuliniserer mænd og fortæller dem, at de skal være hårde hele tiden. At bede om det, de ønsker sig – hvad enten det er følelsesmæssig støtte eller hjælp til noget praktisk – kan få mænd til at føle, at de er svage og ikke lever op til samfundets forventninger. Det er en af grundene til, at det er svært at finde en god gave til ham. 

Det kan være frustrerende, når din mand ikke ønsker sig noget, men det er vigtigt at huske, at det sandsynligvis handler mere om ham end om dig. Hvis du har svært ved at finde en gave til ham, så kan du altid tjekke danskgave.dk, da de har samlet gode gaveideer til mænd, som aldrig ønsker sig noget.