Hvorfor ønsker mænd sig aldrig noget?

13. oktober 2022

Du har været sammen med din mand i et stykke tid nu, og du er klar til at finde en god gave til ham… men han ønsker sig ikke noget! Du ved ikke om det bare er et tilfælde af, at mænd generelt ikke rigtig ønsker sig noget eller om det er fordi, at han ikke vil have noget. Lad os undersøge, hvorfor det kan være tilfældet.

1. Mænd er lært at være givere, og ikke modtagere 

Fra en ung alder bliver drenge socialiseret til at tro, at de skal være dem, der giver, og ikke dem der modtager. Dette kan ses i mange forskellige situationer; lige fra at få at vide, at han altid skal holde døren åben for en kvinde, til at han forventes at betale regningen på en date. Det er derfor ikke underligt, at mænd vokser op med den opfattelse, at det altid er dem, der skal give, og som følge heraf ved de ikke rigtigt, hvordan man modtager. Dette kan ofte vise sig ved at, at de ikke rigtig ønsker sig noget, selvom de faktisk har nogle ting, som de godt kunne tænke sig – og dette gør det svært at finde en gave til ham. 

2. Mænd hader at bede om hjælp 

Mænd er socialiseret til at tro, at de altid skal kunne gøre alting selv. Denne overbevisning kan ofte føre til, at mænd føler, at de ikke bør bede om hjælp, selv når de har brug for det. I stedet for at indrømme, at de har brug for hjælp, vil de ofte bare forsøge at klare sig selv.

3. Mænd kan ikke lide at føle sig sårbare 

Vi lever i et samfund, der hyper-maskuliniserer mænd og fortæller dem, at de skal være hårde hele tiden. At bede om det, de ønsker sig – hvad enten det er følelsesmæssig støtte eller hjælp til noget praktisk – kan få mænd til at føle, at de er svage og ikke lever op til samfundets forventninger. Det er en af grundene til, at det er svært at finde en god gave til ham. 

Det kan være frustrerende, når din mand ikke ønsker sig noget, men det er vigtigt at huske, at det sandsynligvis handler mere om ham end om dig. Hvis du har svært ved at finde en gave til ham, så kan du altid tjekke danskgave.dk, da de har samlet gode gaveideer til mænd, som aldrig ønsker sig noget.

Relateret Artikler

Roder regnskaberne? Lad bogholderen skabe orden

Roder regnskaberne? Lad bogholderen skabe orden

Økonomi er et fag man burde have i skolen. For vi stifter alle bekendtskab med regninger, betalingskort, skat, fradrag og ja, listen fortsætter blot med økonomiske begreber. Det er bare sådan, at det er de færreste af os, der forstår sig på økonomi nok til også at...

Guide: Disse elektriske apparater kan du selv skifte batteri i

Guide: Disse elektriske apparater kan du selv skifte batteri i

Mange el-apparater i hjemmet har batterier, der kan udskiftes. Det kan være en god måde at spare penge og reducere affald på. Her er en liste over nogle el-apparater i hjemmet, du selv kan skifte batteri i: Lommelygter Radioer Fjernbetjeninger Ure Legetøj...

Alt, hvad du skal vide om Pokemon kort

Alt, hvad du skal vide om Pokemon kort

Pokemon har forbløffet os i årtier, og det fænomen har udvidet sig til en række forskellige genrer, herunder kortspil. Pokemon kortspil var en af de første ting udviklerne introducerede i den originale Pokemon-serie, og den popularitet har kun vokset siden da. Hvis du...