Industrilakering giver pæne og holdbare resultater

8. september 2021

Industrilakering er en behandling af overflader, som fungerer som korrosionsbeskyttelse. Den form for behandling kan være nødvendig, da ting – især hvis de står udendørs i naturen – med tiden kan blive nedbrudt. Dermed får tingene rust, og som rustenspreder sig svækkes det element, der er tale om.

Særligt for de materialer, som bruges til moderne byggeri eller på anden vis har en bærende funktion, er det vigtigt at tage højde for korrosionsbeskyttelse. Det skyldes ikke mindst, at når først rusten er begyndt at sprede sig under den beskyttende lakering – som med tiden er blevet utilstrækkelig – så begynder det at foregå i et højere tempo. Dermed bliver gradvist mere stål og metal plaget af rust, som fortærer konstruktionens styrke.

At elementer så jern, stål og metal nedbrydes med tiden er ikke nyt, det ved man hos RH Sandblæsning, hvor man er eksperter i at sandblæse, metallisere, slyngerense og industrilakere. Når elementer af stål, jern og metal er i nærheden af luft eller vands påvirkning, sker korrosionen med tiden. Man kan dog industrilakere for at beskytte mod det. Det er blandt andet det man gør, når man lakerer elementer til et industrikøkken eller sågar skroget til et skib.

Der vil naturligvis altid være forskel på behovet for, hvilken grad af beskyttelse der skal til. Derfor kan man lakere i forskellige klasser, afhængigt af det miljø elementet skal stå i. På siden https://rh-sandblæsning.dk/industrilakering/, der omhandler industrilakering, kan du læse mere om disse såkaldte korrosionsklasser. Her kan du bl.a. se, at graden af beskyttelse afhænger af faktorer som miljøets mængde af salt, regn, syre etc.

Industrilakering som beskyttelse

Slutteligt er det værd at nævne, at industrilakering ikke kun finder sted på stål og metaller. Det gør det dog i høj grad, da denne type materiale ofte er mere udsat. Men også plastik og træ kan blive industrilakeret, hvormed det bliver mere holdbart. Om dette er nødvendigt, afhænger naturligvis af produkttypen og brugsscenariet, men muligheden foreligger, hvis det er et krav med det ekstra beskyttende lag.

Relateret Artikler

Bedemandens rolle ved begravelser: mere end bare arrangementet

Bedemandens rolle ved begravelser: mere end bare arrangementet

En bedemands rolle strækker sig ud over blot at organisere begravelsesarrangementer; de er dedikerede til at hjælpe på mange niveauer og gøre processen mere håndterbar for de efterladte. Her er fem måder, en bedemand kan være en uvurderlig støtte under en svær tid....

Essentielle tips til brug af en luftpistol

Essentielle tips til brug af en luftpistol

Luftpistoler er populære blandt skydeentusiaster, men også mange andre folk elsker at bruge dem til rekreative formål. Hvis du nogensinde har tænkt på at tage en luftpistol i hånden, er dette indlæg til dig. Her giver de dig en guide, der kan hjælpe dig med at blive...

Skal du indrette et laboratorium? Læs med i denne guide

At indrette et laboratorium kræver omhyggelig planlægning og opmærksomhed på detaljerne. Et velorganiseret laboratorium skaber ikke kun en effektiv arbejdsplads, men det er også afgørende for sikkerheden og integriteten af de kemiske processer, der udføres. I denne...