Matematikspil kan gøre matematikken lettere for dit barn

Matematik er et fag, mange børn kæmper med. Plus, minus, gange og division er ikke altid lige nemt at greje i hovedet, og derfor kan det hurtigt ende i irritation og vrede. Har dit barn udfordringer med matematikken? Så kan du hjælpe barnet med en anderledes tilgang til faget gennem sjove og lærerige matematikspil.

Skab bedre rammer for læring med matematikspil

At løse forskellige matematikopgaver kan til tider være både svært og kedeligt, og ofte resulterer det i tårer fra barnet, når en forælder forsøger at hjælpe med regnestykkerne. Men matematikken behøver slet ikke at være ensbetydende med frustration og hjælpeløshed. Du kan nemlig med fordel prøve at vende situationen og opbygge dit barns glæde ved matematikken via spil og leg. Læring gennem leg kan være en rigtig god hjælp, hvis dit barn har det svært med matematikfaget og gerne vil forbedre sine talfærdigheder.

Der findes en lang række matematikspil på markedet til både større og mindre børn. Fælles for alle læringsspil er, at læringen bliver gjort til en sjov leg og i nogle tilfælde en konkurrence. Mange børn får et stort udbytte af spillene, da de motiverer dem til at lære og opfordrer til kreativ matematisk tænkning.

Find sjove og udfordrende matematikspil hos Legebyen.dk

Hvis du er på udkig efter lærerige matematikspil til dine børn, finder du et stort udvalg i forskellige sværhedsgrader hos Legebyen.dk. Sortimentet henvender sig til en bred aldersgruppe, så børn i alle aldre og på alle niveauer kan være med.

Vælg f.eks. Nummer Ninja brætspillet, der egner sig til børn fra 7 år og opefter. Her skal børnene udregne små regnestykker, som bliver slået med tre terninger, hvoraf den ene viser plus, minus, gange eller dividér. Til børn fra 9 år og ældre er brætspillet Matribus et godt bud på et lærerigt matematikspil. Her bliver det klassiske tre på stribe spil og strategisk tænkning kombineret med simple udregninger.

For de mindre børn er Hr. Skæg klar til at hjælpe med matematikken i matematikspillene Skæg Med Tal fra 4 år og Skæg Med Matematik fra 5 år.

Matematikspil er perfekte til ferien

Ferier er for mange børnefamilier lig med hyggetid og sjove spil, og her er matematikspil super velegnede. I får både tilbragt kvalitetstid sammen som familie, og dine børn leger sig klogere på tal og forskellige udregninger på en lærerig og motiverende måde. Det kan man kun kalde en win-win.