Menneskemad din hund godt må få

Pasta og ris

Du har måske Lady og vagabonden, hvor de sidder og spiser spaghetti og kødboller. Og man skal ikke altid tro på hvad man ser i film, at det er rigtigt, men faktisk så må din hund godt få spaghetti og også ris. Dog er det ikke godt på daglig basis, da hunden vil tage på i vægt af det, en engang imellem, må hunden godt få rester. Pastaen og risene skal selvfølgelig være tilberedt, som vi selv gerne vil spise dem. Ris, uanset om de er brune eller hvide, må din hund også godt få. Faktisk er der ris i stor del af hundefoderet, som er på markedet. Men man skal blot sørge for at pastaen og risene ikke overfør 5-10% af hudens daglige kost. 

Kød

Tigger din hund ved bordet, når der bliver serveret kød? Hunde er kødædere, og de skal faktisk have kød, for at kunne fungere ordentligt, og få den rette mængde proteiner til musklerne. Al slags kød er spiseligt for hunde, såsom kylling, oksekød, grisekød osv. Sørg blot for at kødet er tilberedt ordentlig. Dertil skal du holde igen med fedt-kanter, da det godt kan give hunden dårlig mave, hvis den ikke er vant til at få det. Men alt slags kød er tilladt. 

Grøntsager

Der er ikke alle hunde der er vilde med grøntsager, men hvis de kan lide det, så må de rigtig gerne få det. Der er også grøntsager i deres hundefoder. Grøntsager er nemlig fulde af gode vitaminer til hundens krop. Server dem gerne gå, såsom en gulerod, agurk, majs eller selleri, hvis der er sagen. Dampede grøntsager er også tilladt, såsom bønner, broccoli, blomkål. Men hold igen med kålen, da det godt kan give nogle problemer med luft i maven, ligesom det kan hos os mennesker. 

Mad der kan hjælpe med at få medicin ned

Hunde er ikke ligefrem begejstret, når de skal have piller. Det er som om at de kan mærke at der er noget de skal have, som de ikke selv vil have. De kan lugte pillen, og derfor er det et godt trick, at man ligger pillen ind i en fødevare, som hunden elsker. Det kan være en klump leverpostej, du ligger pillen ind i, eller et stykke kødpålæg, eller anden slags kød. Prop pillen ind i den fødevare, som du ved at din hund elsker. For det er vigtigt, at hunden får sin pille, uanset hvad det er for.