Overvejelser inden du kører på bilferie

Der er ikke noget bedre end at komme ud over den danske grænse. At gribe friheden med begge hænder og bare køre derhen hvor du vil – når du vil. Det er netop dét der gør, at bilferier er så befriende og hyggelige. Dog kan der også komme nogle bekymringer, og friheden kan begrænses af frygt. Hvordan er det at køre på ukendte veje? Er der andre færdselsregler? Skal man køre i venstre side? Det bedste er, at du forholder dig rolig. Det er en god ide, at sætte dig ind i systemet hjemmefra. Det er okay at være usikker, da du ikke er vant til at køre på ukendte veje. Men gør dig den tjeneste, og undersøg det inden bilferien med familien. Hvis du er forberedt inden, så er du også mindre usikker i situationen. Din bil er også ekstra sikker at køre i, hvis den har et blybatteri.

Ting du nemt glemmer

Derudover er det også en god ide, at gå til din nærmeste bank eller automat og hæve nogle euros. Det er altid rart at have nogle ekstra kontanter på sig, da men ikke ved hvor mange der tager kreditkort i udlandet. Hvis du rejser med din familie, partner eller venner, så prøv så vidt muligt at fordele kørslen mellem jer. Det kan være rigtig hårdt at være den eneste som sidder bag rattet. Få dig en lur imens en anden kan tage over. Husk også at holde ind til siden i ny og næ, da turen til jeres destination er mindst lige så meget en del af ferien.

Få styr på gps’en

Vi alle ved at GPS’er ikke altid er Guds gave. Den kan få dig til at lave en U-vending et sted, hvor du egentlig slet ikke har mulighed for det. Tag derfor et kort med og eventuelt brug Google Maps på din smartphone, så har du alternative løsninger.