Pas på dig selv i hverdagen

Har du en hverdag, hvor pauserne er små, og kroppen bliver træt? Det er der faktisk rigtigt mange der har. Uanset om du bruger dagen på at gå og stå, eller på at sidde ved et skrivebord, så er der forskellige ting der kan hjælpe dig med at passe bedre på dig selv og din krop.

Udstyr

En af tingene du kan gøre for dig selv, er at anskaffe dig nogle hjælpemidler. Uanset om du står meget op i løbet af dagen, eller om du bruger meget af dagen i statiske stillinger, så kan kompressionsstrømper måske være noget for dig. Dog er det langt fra alle der behøver sådanne midler. Måske er alt der skal til et hæve-sænkebord eller nogle ordentlige sko. Det vigtigste er at du ikke oplever ubehag i løbet af dagen.

Holdning

En anden ting du kan gøre, er at have styr på din holdning. En god holdning kan nemlig forebygge eventuelle skader. Hvis du bruger hele dagen på at krumme ryggen og spænde i skuldrene, så kan du hurtigt udvikle smerte i blandt andet hoved og ryg. Det er hverken behageligt eller sundt. Ved at kigge ligeud, rette ryggen og slappe af i skuldrene kan du undgå sådanne smerter, og faktisk også holde din krop sund i længere tid.

Husk pauserne

Uanset hvor god din holdning er, skal du dog alligevel huske at bevæge kroppen på en anden måde en gang imellem. Det kan blandt andet gøres i de pauser, du har i løbet af dagen. Hvis du sidder ved et skrivebord hele dagen, kan det for eksempel være godt for kroppen at komme op og stå og bevæge sig. Hvis du på den anden side går rundt eller står op meget i din hverdag, så kan den gode pause være at sætte sig ned og få slappet godt af i kroppen.