Sådan bygger du dit eget sommerhus

Sommerhuse er med god grund rigtig populære i Danmark. Det er nemlig vildt hyggeligt at bruge sine ferier alene eller med familie og venner i sommerhuset. Det kan dog godt være svært at finde det perfekte sommerhus til den rigtige pris. Så læs med her om, hvordan man kan bygge det selv!

Grundig planlægning

Det er et lettere omfattende projekt at bygge sit helt eget sommerhus, men det har bestemt også mange fordele. Ikke nok med at du kan personliggøre sommerhuset efter dine specifikke behov, du kan også spare en del penge ved at bygge det selv. Dog skal man have tungen lige i munden, og ikke springe over den nødvendige planlægning, inden man går i gang.

En god start er at tegne sommerhuset. Find ud af hvor stort det skal være, og hvilken stil det skal bygges i. Når du har et tydeligt billede af, hvad du ønsker, kan du tage stilling til, om det hele kan gøres selv, eller om du har brug for håndværkerhjælp til visse dele af projektet. Du skal også planlægge dit valg af materialer på forhånd, når du lægger budget, så du ikke bliver overrasket af prisen senere hen. Det er fx populært at bygge sommerhuset af træ, da det er billigt materiale, som er rustikt og passer til den hyggelige sommerhusstemning. Vælg også gerne et tag, der er prisvenligt og holdbart – ståltage er et godt eksempel. Det er let at bygge med ståltage og let at vedligeholde, så tryk her for mere info om ståltage. En vandnæse er også god at have til taget, så man kan lede vandet væk. Evt. køb din vandnæse her hos Profilmetal A/S eller undersøg de mange muligheder på nettet.

Område

Sikr dig at området, du bygger sommerhus i, opfylder dine krav om handlemuligheder, bademuligheder og naturområder, inden du køber en grund.