Sådan får du den økologiske græsplæne til at stå skarpt

16. maj 2022

Sponseret indlæg

Mange virksomheder rundt omkring i det danske land har græsarealer, som med fordel kunne trænge til en kærlig hånd. Men hvordan sikrer man sig egentlig, at man får en græsplæne, der står skarpt?

En af de første ting, man skal sikre sig, er, at man får købt de helt rigtige græsfrø. Som virksomhed vil det naturligvis betyde, at du skal have græsfrø til erhverv, og det kan man heldigvis også finde relativt nemt. Hvis din virksomhed samtidig vil vise, at man er klimavenlig, så ville det være en god idé at vælge økologiske græsfrø, der binder CO2 fra luften.

Græsfrøene er dog kun starten, for hvis plænen skal stå meget pænt, så er der også nogle vigtige skridt, man skal tage.

Før du sår græsfrøene, så skal du sørge for at forberede jorden grundigt. Her er det meget vigtigt, at jorden er løs, så frøene kan spire.

Efterfølgende skal du følge disse skridt:

  1. Fræs eller grav jorden godt igennem, hvis den er meget hård.

  2. Sørg for at rette jorden af, så den bliver så plan som overhovedet muligt. Riv den herefter godt igennem et par gange.

  3. Nu skal frøene sås, og det kan gøres på flere måder. Du kan bruge en såvogn, hvilket vil være en anbefaling herfra, da frøene på den måde bliver spredt jævnt relativt let.
    Du kan også så med hånden. Hvis du vælger at benytte dig af denne metode, så kan det være en god idé at så i mindre felter ad gangen. Dette er med til at sikre dig, at frøene også bliver spredt jævnt her.

  4. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at så af to omgange. Den anden gang skal desuden være vinkelret på først såning. Efterfølgende skal du afslutte med en let rivning eller give jorden en tur med en gittertromle.

Hvis du følger disse fire, simple skridt, så vil din virksomheds græsplæne uden tvivl se rigtig godt ud i den nærmeste fremtid.

Relateret Artikler

Oplev naturens rige dyreliv fra din egen have

Oplev naturens rige dyreliv fra din egen have

Vi er efterhånden vant til vores egen have, og derfor synes vi måske ikke umiddelbart, at den er særligt spændende. Men det kan den hurtigt blive, hvis du vælger at gå på opdagelse og undersøge, hvad du faktisk kan finde i din have. Læs med i artiklen her for at finde...

Hvorfor professionel vinduespudsning er vigtig for store bygninger

Hvorfor professionel vinduespudsning er vigtig for store bygninger

Det er vigtigt at lukke naturligt lys ind i dit kontor for at skabe et miljø, der stimulerer kreativitet, produktivitet og moral. Men når du administrerer en stor bygning med mange vinduer, kan rengøring af dem blive en skræmmende opgave. Derfor er hjælpen fra...

Alt, hvad du behøver at vide om professionel teltudlejning

Alt, hvad du behøver at vide om professionel teltudlejning

Hvis du planlægger en udendørs begivenhed, er professionel teltudlejning en god måde at sikre, at din begivenhed forløber gnidningsløst. Telte giver ikke kun beskyttelse mod elementerne, de kan også skabe en smuk atmosfære for dine gæster. Lad os tage et kig på alle...