Sådan får du den økologiske græsplæne til at stå skarpt

Mange virksomheder rundt omkring i det danske land har græsarealer, som med fordel kunne trænge til en kærlig hånd. Men hvordan sikrer man sig egentlig, at man får en græsplæne, der står skarpt?

En af de første ting, man skal sikre sig, er, at man får købt de helt rigtige græsfrø. Som virksomhed vil det naturligvis betyde, at du skal have græsfrø til erhverv, og det kan man heldigvis også finde relativt nemt. Hvis din virksomhed samtidig vil vise, at man er klimavenlig, så ville det være en god idé at vælge økologiske græsfrø, der binder CO2 fra luften.

Græsfrøene er dog kun starten, for hvis plænen skal stå meget pænt, så er der også nogle vigtige skridt, man skal tage.

Før du sår græsfrøene, så skal du sørge for at forberede jorden grundigt. Her er det meget vigtigt, at jorden er løs, så frøene kan spire.

Efterfølgende skal du følge disse skridt:

  1. Fræs eller grav jorden godt igennem, hvis den er meget hård.

  2. Sørg for at rette jorden af, så den bliver så plan som overhovedet muligt. Riv den herefter godt igennem et par gange.

  3. Nu skal frøene sås, og det kan gøres på flere måder. Du kan bruge en såvogn, hvilket vil være en anbefaling herfra, da frøene på den måde bliver spredt jævnt relativt let.
    Du kan også så med hånden. Hvis du vælger at benytte dig af denne metode, så kan det være en god idé at så i mindre felter ad gangen. Dette er med til at sikre dig, at frøene også bliver spredt jævnt her.

  4. Sidst men ikke mindst er det vigtigt at så af to omgange. Den anden gang skal desuden være vinkelret på først såning. Efterfølgende skal du afslutte med en let rivning eller give jorden en tur med en gittertromle.

Hvis du følger disse fire, simple skridt, så vil din virksomheds græsplæne uden tvivl se rigtig godt ud i den nærmeste fremtid.