Sådan får du taget en smuk afsked

Det er aldrig nemt, når man mister nogen, man har haft kær. Der er mange følelser, som skal bearbejdes samtidig med, at man pludselig står med et stort ansvar for en del planlægning. Det kan føles afgørende, at man får taget en god afsked, fordi det er det sidste øjeblik med den afdøde. Af den grund er det vigtigt, at du hjælper dig selv til at få planlagt en afsked, der giver dig ro i kroppen.

Vælg en professionel bedemand

Noget af det første, du bør overveje at få styr på i forbindelse med afskeden, er at tage kontakt til en bedemand. De hjælper dig med at planlægge afskeden, sådan som du ønsker den. Hos bedemand i København får du en fagperson, som prioriterer dine ønsker som pårørende. Det er deres topprioritet, at du får sagt farvel på den måde, der er nødvendig for dig.

Som noget særligt tilbyder bedemand københavn, at I har den primære kontakt online, så du har mulighed for at sidde hjemmefra og planlægge. Du har dog også mulighed for at bestille et hjemmebesøg, hvis det føles bedst for dig.

Mærk efter i din krop

I forbindelse med, at du vælger en bedemand i København, og generelt i forbindelse med planlægningen, er det vigtigt, at du mærker, hvad du har brug for ved afskeden. Hvilke mennesker skal med til begravelsen? Hvordan skal den holdes? Det kan være, du vil holde en mindesammenkomst efter begravelsen, og at du har et særligt sted i tankerne. Alt det er noget, hvor du skal gøre op med dig selv, hvordan det skal foregå.

Gør det personligt

En afsked er altid personlig, særligt når man er nær pårørende. Du kan hjælpe til at gøre det endnu mere personligt ved at pynte kisten og kirken med personlige ejendomme eller andre ting, der fortæller noget om afdøde.