Sådan kan du lægge gulvvarme på dit nuværende gulv

10. juni 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Det kan gøre en stor forskel at have gulvvarme i hjemmet. Særligt for dig der bor i en ældre bolig, kan der opstå irritationer fra kolde gulve, som kan føles klamme at gå på. Følelsen af indeklimaet bliver nemlig let opfattet som negativ, hvis kolde fødder er hverdag.

Den gode nyhed er, at din bolig sagtens kan blive udstyret med varmemåtter, så gulvet bliver behageligt.

Her kan du lære, hvordan du installere gulvvarme på dit nuværende gulv – uden at byggehøjden bliver et problem.

Sådan gør du

Start allerførst med at rengøre gulvet grundigt. Hernæst skal det primes – og er der tale om et vådrum, skal du også vådrumssikre for at undgå problemer.

Lad gulvet tørre og læg så dine varmemåtter på gulvets overflade. Sørg for at de ligger godt, så varmen er ”jævnt fordelt”. Det kan være en fordel, hvis du inden du starter arbejdet, har lavet en skitse, så du kan se, hvordan det skrider frem.

Du skal naturligvis sørge for, at den valgte type varmemåtte passer til gulvet – og at rummets temperatur ikke ligger under +5 grader, når du arbejder.

Du skal sørge for at lave en mindre revne til samlingen mellem varmekablet og tilslutningskablet, og så skal måtterne ellers bare presses godt mod gulvet, så de sidder til, ligesom du skal dække måtterne med spartelmasse eller fliseklæb.

Selve tilslutningen af måtterne til elektricitet, skal klares af en autoriseret elinstallatør, da man ikke må dette selv. Når elinstallatøren er ude, kan du med fordel bede ham efterse dit arbejde som en ekstra kontrol fra fagmanden.

Hernæst tilsluttes varmemåtterne, hvorefter du kan ligge gulvets overflade over.

Hvorfor er det godt for indeklimaet?

At have gulvvarme er godt for indeklimaet, fordi man undgår de klamme gulve, hvor man hele tiden føler sig nedkølet. Særligt om vinteren er dette en ubehagelig følelse, som tilmed kan være med til at give snuer. Særligt hvis huset i forvejen er ældre og har utætheder eller træk, kan det let føre til forkølelse. Gulvvarmen er med andre ord et plus til livet i boligen, der giver en rar fornemmelse.

Relateret Artikler

Få haven gjort helt klar til denne sommer

Få haven gjort helt klar til denne sommer

Når det er ved at være den tid på året, hvor dagene bliver længere, solen kommer frem og varmer med sine stråler, og vi får mere lyst til at opholde os ude i det fri, så er det tid til, at haven bliver gjort i stand til sommer. Mange af os vil nemlig gerne flytte så...

Tips til at få spisestuen til at se dyr ud

Tips til at få spisestuen til at se dyr ud

Det er ikke alle, som har budgettet til at bruge masser af penge på ethvert rum i boligen. Dog betyder det ikke, at man ikke kan få boligen til at se dyr ud. Det kræver bare, at man er lidt strategisk med sin indretning. Her får du nogle gode tips til at få spisestuen...

Vær unik med Jeanne d’ Arc Living

Vær unik med Jeanne d’ Arc Living

Jeanne d' Arc Living kommer fra den franske heltinde Jeanne d'Arc som var målrettet og havde en vilje, der ikke kunne måles med noget. Hun fulgte ikke samfundets normer og gik sin egen vej og kæmpede for det hun troede på. Når en virksomhed som Jeanne d' Arc Living...