Sådan kan du lægge gulvvarme på dit nuværende gulv

10. juni 2021

Sponseret indlæg

Det kan gøre en stor forskel at have gulvvarme i hjemmet. Særligt for dig der bor i en ældre bolig, kan der opstå irritationer fra kolde gulve, som kan føles klamme at gå på. Følelsen af indeklimaet bliver nemlig let opfattet som negativ, hvis kolde fødder er hverdag.

Den gode nyhed er, at din bolig sagtens kan blive udstyret med varmemåtter, så gulvet bliver behageligt.

Her kan du lære, hvordan du installere gulvvarme på dit nuværende gulv – uden at byggehøjden bliver et problem.

Sådan gør du

Start allerførst med at rengøre gulvet grundigt. Hernæst skal det primes – og er der tale om et vådrum, skal du også vådrumssikre for at undgå problemer.

Lad gulvet tørre og læg så dine varmemåtter på gulvets overflade. Sørg for at de ligger godt, så varmen er ”jævnt fordelt”. Det kan være en fordel, hvis du inden du starter arbejdet, har lavet en skitse, så du kan se, hvordan det skrider frem.

Du skal naturligvis sørge for, at den valgte type varmemåtte passer til gulvet – og at rummets temperatur ikke ligger under +5 grader, når du arbejder.

Du skal sørge for at lave en mindre revne til samlingen mellem varmekablet og tilslutningskablet, og så skal måtterne ellers bare presses godt mod gulvet, så de sidder til, ligesom du skal dække måtterne med spartelmasse eller fliseklæb.

Selve tilslutningen af måtterne til elektricitet, skal klares af en autoriseret elinstallatør, da man ikke må dette selv. Når elinstallatøren er ude, kan du med fordel bede ham efterse dit arbejde som en ekstra kontrol fra fagmanden.

Hernæst tilsluttes varmemåtterne, hvorefter du kan ligge gulvets overflade over.

Hvorfor er det godt for indeklimaet?

At have gulvvarme er godt for indeklimaet, fordi man undgår de klamme gulve, hvor man hele tiden føler sig nedkølet. Særligt om vinteren er dette en ubehagelig følelse, som tilmed kan være med til at give snuer. Særligt hvis huset i forvejen er ældre og har utætheder eller træk, kan det let føre til forkølelse. Gulvvarmen er med andre ord et plus til livet i boligen, der giver en rar fornemmelse.

Relateret Artikler

Sådan indretter du dit værelse som mand

Sådan indretter du dit værelse som mand

Når du skal indrette dit soveværelse, er der et par ting, du bør huske på. Dit soveværelse skal trods alt være et spejlbillede af din personlighed. Her er et par tips til, hvordan du kan indrette dit værelse som mand. Undgå rod Når det kommer til at indrette dit...

Få en New Yorker væg hos First Floor CPH

Få en New Yorker væg hos First Floor CPH

En af de trends i boligindretning, som har vundet mere og mere frem i de danske hjem, er en New Yorker væg. Det er en væg, som ikke blot skaber en mulighed for at lade lyset falde naturligt ind i rummet, men som også afskærmer uønskede lyde og lugte. En unik løsning...

Stikkontakter placering i hjemmets alle rum

Stikkontakter placering i hjemmets alle rum

Der kan ikke benægtes, at strøm er noget, vi ikke kan leve uden. Hvis du prøver at leve uden strøm i 24 timer, kommer du nok til at føle dig lidt udfordret. Strøm har brug for en ledning for at du skal kunne have gavn av den. Stikkontakten har i lang tid været den...