Sådan kan du lægge gulvvarme på dit nuværende gulv

10. juni 2021

Sponseret indlæg

Det kan gøre en stor forskel at have gulvvarme i hjemmet. Særligt for dig der bor i en ældre bolig, kan der opstå irritationer fra kolde gulve, som kan føles klamme at gå på. Følelsen af indeklimaet bliver nemlig let opfattet som negativ, hvis kolde fødder er hverdag.

Den gode nyhed er, at din bolig sagtens kan blive udstyret med varmemåtter, så gulvet bliver behageligt.

Her kan du lære, hvordan du installere gulvvarme på dit nuværende gulv – uden at byggehøjden bliver et problem.

Sådan gør du

Start allerførst med at rengøre gulvet grundigt. Hernæst skal det primes – og er der tale om et vådrum, skal du også vådrumssikre for at undgå problemer.

Lad gulvet tørre og læg så dine varmemåtter på gulvets overflade. Sørg for at de ligger godt, så varmen er ”jævnt fordelt”. Det kan være en fordel, hvis du inden du starter arbejdet, har lavet en skitse, så du kan se, hvordan det skrider frem.

Du skal naturligvis sørge for, at den valgte type varmemåtte passer til gulvet – og at rummets temperatur ikke ligger under +5 grader, når du arbejder.

Du skal sørge for at lave en mindre revne til samlingen mellem varmekablet og tilslutningskablet, og så skal måtterne ellers bare presses godt mod gulvet, så de sidder til, ligesom du skal dække måtterne med spartelmasse eller fliseklæb.

Selve tilslutningen af måtterne til elektricitet, skal klares af en autoriseret elinstallatør, da man ikke må dette selv. Når elinstallatøren er ude, kan du med fordel bede ham efterse dit arbejde som en ekstra kontrol fra fagmanden.

Hernæst tilsluttes varmemåtterne, hvorefter du kan ligge gulvets overflade over.

Hvorfor er det godt for indeklimaet?

At have gulvvarme er godt for indeklimaet, fordi man undgår de klamme gulve, hvor man hele tiden føler sig nedkølet. Særligt om vinteren er dette en ubehagelig følelse, som tilmed kan være med til at give snuer. Særligt hvis huset i forvejen er ældre og har utætheder eller træk, kan det let føre til forkølelse. Gulvvarmen er med andre ord et plus til livet i boligen, der giver en rar fornemmelse.

Relateret Artikler

Oplev naturens rige dyreliv fra din egen have

Oplev naturens rige dyreliv fra din egen have

Vi er efterhånden vant til vores egen have, og derfor synes vi måske ikke umiddelbart, at den er særligt spændende. Men det kan den hurtigt blive, hvis du vælger at gå på opdagelse og undersøge, hvad du faktisk kan finde i din have. Læs med i artiklen her for at finde...

Hvorfor professionel vinduespudsning er vigtig for store bygninger

Hvorfor professionel vinduespudsning er vigtig for store bygninger

Det er vigtigt at lukke naturligt lys ind i dit kontor for at skabe et miljø, der stimulerer kreativitet, produktivitet og moral. Men når du administrerer en stor bygning med mange vinduer, kan rengøring af dem blive en skræmmende opgave. Derfor er hjælpen fra...

Alt, hvad du behøver at vide om professionel teltudlejning

Alt, hvad du behøver at vide om professionel teltudlejning

Hvis du planlægger en udendørs begivenhed, er professionel teltudlejning en god måde at sikre, at din begivenhed forløber gnidningsløst. Telte giver ikke kun beskyttelse mod elementerne, de kan også skabe en smuk atmosfære for dine gæster. Lad os tage et kig på alle...