Sådan kan du lægge gulvvarme på dit nuværende gulv

10. juni 2021

Reklame

Sponseret indlæg

Det kan gøre en stor forskel at have gulvvarme i hjemmet. Særligt for dig der bor i en ældre bolig, kan der opstå irritationer fra kolde gulve, som kan føles klamme at gå på. Følelsen af indeklimaet bliver nemlig let opfattet som negativ, hvis kolde fødder er hverdag.

Den gode nyhed er, at din bolig sagtens kan blive udstyret med varmemåtter, så gulvet bliver behageligt.

Her kan du lære, hvordan du installere gulvvarme på dit nuværende gulv – uden at byggehøjden bliver et problem.

Sådan gør du

Start allerførst med at rengøre gulvet grundigt. Hernæst skal det primes – og er der tale om et vådrum, skal du også vådrumssikre for at undgå problemer.

Lad gulvet tørre og læg så dine varmemåtter på gulvets overflade. Sørg for at de ligger godt, så varmen er ”jævnt fordelt”. Det kan være en fordel, hvis du inden du starter arbejdet, har lavet en skitse, så du kan se, hvordan det skrider frem.

Du skal naturligvis sørge for, at den valgte type varmemåtte passer til gulvet – og at rummets temperatur ikke ligger under +5 grader, når du arbejder.

Du skal sørge for at lave en mindre revne til samlingen mellem varmekablet og tilslutningskablet, og så skal måtterne ellers bare presses godt mod gulvet, så de sidder til, ligesom du skal dække måtterne med spartelmasse eller fliseklæb.

Selve tilslutningen af måtterne til elektricitet, skal klares af en autoriseret elinstallatør, da man ikke må dette selv. Når elinstallatøren er ude, kan du med fordel bede ham efterse dit arbejde som en ekstra kontrol fra fagmanden.

Hernæst tilsluttes varmemåtterne, hvorefter du kan ligge gulvets overflade over.

Hvorfor er det godt for indeklimaet?

At have gulvvarme er godt for indeklimaet, fordi man undgår de klamme gulve, hvor man hele tiden føler sig nedkølet. Særligt om vinteren er dette en ubehagelig følelse, som tilmed kan være med til at give snuer. Særligt hvis huset i forvejen er ældre og har utætheder eller træk, kan det let føre til forkølelse. Gulvvarmen er med andre ord et plus til livet i boligen, der giver en rar fornemmelse.

Relateret Artikler

Sådan optimerer du indeklimaet i din bolig

Sådan optimerer du indeklimaet i din bolig

Oplever du indimellem hovedpine, allergireaktioner og øjenirritationer, når du befinder dig i din bolig? Så kan det være tegn på, at der er problemer med indeklimaet. Indeklimaet i din bolig har stor indflydelse på dit velbefindende, så det er vigtigt at sørge for et...

Det skal du være opmærksom på, når du køber et hus

Det skal du være opmærksom på, når du køber et hus

Der kan være mange grunde til, at du godt kunne tænke dig at flytte i hus. Det kan eksempelvis være, at din nuværende bolig ikke længere passer til dine behov, eller måske er pladsen bare blevet for trang? Uanset hvad, så er der en række ting, du skal være opmærksom...

Indboforsikring for nybegyndere: Det skal du vide

Indboforsikring for nybegyndere: Det skal du vide

Indboforsikring – det er noget, som langt de fleste kender til, hvis de er flyttet hjemmefra. Har du planer om at flytte hjemmefra for første gang inden længe? Så er denne artikel særdeles relevant for dig. Her kan du nemlig læse nærmere om, hvad en indboforsikring...