Sådan sparer du mest muligt på elregningen i den private bolig

Dette indhold er sponsoreret.

Der er mange udgifter, der skal betales hver måned, uanset om man bor i lejlighed eller hus. En af de helt store poster er elregningen, og netop her er der mange danskere, der ønsker at spare nogle penge. Det er også en post, som der nemt og hurtigt kan gøres noget ved.

Det kan dog være en smule uoverskueligt at finde rundt i de mange forskellige leverandører, og derfor vælger mange desværre det første elselskab, de bliver mødt af. Det kan føre til høje elregninger, som man med en lille smule research hurtigt kan bringe ned på et mere acceptabelt niveau.

Samtidig er der meget, man kan gøre som privatperson for at spare på strømmen i ens private bolig, og det kræver kun en lille smule tid at ændre på sine vaner for at gøre en stor besparelse.

Husk at kigge på prissammenligninger og anmeldelser

Der findes mange forskellige leverandører af strøm ude på det danske marked, og fordi de alle køber den samme strøm, er kvaliteten selvfølgelig også den samme. Det eneste, der adskiller de mange leverandører, er faktisk deres priser på den strøm, som sendes ud til forbrugeren. Derfor er det selvfølgelig fordelagtigt at lede efter det billigste elselskab på markedet.

Når man leder efter et billigt elselskab, er det en rigtig god idé at gøre brug af uafhængige anmeldelser og dybdegående prissammenligninger. Anmeldelser belyser alt det, man som forbruger kan blive mødt af, når man vælger elselskab. Derfor er anmeldelser et godt værktøj at gøre brug af. Det gælder, uanset om man for første gang skal vælge et elselskab, eller om man ønsker at skifte elselskab.

Derudover er det en rigtig god idé at sammenligne priserne hos de forskellige elselskaber, for der kan nemlig være en betydelig prisforskel på de forskellige leverandører af el. Det gælder faktisk, selvom strømmen pålægges de samme gebyrer og afgifter fra statens side. Den prisforskel, der er hos de forskellige leverandører, stammer altså udelukkende fra elselskabernes prissætning af strømmen. Du får altså ikke bedre strøm for en højere pris. Strømmen er den samme.

Prissammenligninger viser netop, om et selskab har forbrugerens bedste interesser i baghovedet, når der sælges strøm. Som hovedregel kan man sige, at en pris på 2,25 kroner pr. kilowatt strøm er en fornuftig pris at betale. Finder man en pris under det, kan det helt klart være en fordel at skifte udbyder.

Sluk for lyset og vask ved lave temperaturer

Udover at sige nej tak til vildledende introduktionstilbud og finde et godt og billigt elselskab, så er der også meget, man selv kan gøre for at bringe ens elregning ned. Der er de gængse råd som at slukke for lyset, når man forlader et lokale, og vaske sit tøj ved lavere temperaturer.

Derudover kan man med fordel også gøre brug af sit elselskabs data om, hvornår strømmen er billigst i løbet af døgnet, sådan at man fx bruger mest strøm, når prisen er lavest. Det gælder selvfølgelig, hvis man betaler med en variabel pris for ens strøm. I sidste ende kan en variabel pris på strøm netop spare en for mange penge i løbet af et år. Det gælder bare om at ændre sine vaner, så man måske sætter vaskemaskinen i gang umiddelbart før sengetid.