Sådan sparer du på dine erhvervsomkostninger

Iværksætteri og erhvervsdrivende kommer i alle størrelse og former. Du kan være privat IT-konsulent og arbejde selvstændigt, eller du kan drive egen virksomhed med mange ansatte. Uanset hvad, er det en kunst at spare på virksomhedens omkostninger, der hvor det altså giver mening. Mange tror kun, at det hele handler om at øge omsætningen, men glemmer at besparelser også viser sig på bundlinjen. Hvis du vil have god tips til, hvordan du kan spare på omkostningerne, har du fundet den rette artikel.

Spar på erhvervslokaler

Der kan være stor forskel på priserne på erhvervslokaler. Selvom det nogle gange kan virke besværligt at flytte, så kan det altså ofte betale sig. Alternativt kan du forhandle din allerede eksisterende aftale. Husk dog på at overholde din aftale, som du originalt har underskrevet indtil den udløber. Hvis du gerne vil vide mere om hvordan du kan optimere virksomhedens fysiske rammer, så er dette nyttige link lige noget for dig.

Husk at afskrive alle dine aktiver

Nogle aktiver kan afskrives og dermed fratrækkes i virksomhedsskat. Særligt mange mindre selvstændige glemmer dette, og behandler alle sine aktiver som om de var private ejendele. Dette er en stor fejl, fordi du går glip af forskellige skattemæssige fordele. Har du f.eks. en varebil, skal du snakke med en revisor om, hvor meget ud kan afskrive hvert år. Dette betyder, at bilen mister værdi hvert år, og denne værdiforringelse kan du altså trække fra i skat.

Bed dine ansatte spare på strømmen

Tilbage til erhvervslokalerne. Når du forlader et rum i din private bolig, er det formentligt vane for dig at slukke lyset. Sådan bør det også være i dine erhvervslokaler, da der er mange penge at spare her. Hvis lyset brænder om natten, betyder dette, at du kan skære din strømregning over i midten og altså kun betale det halve.