Sådan vælger du den rigtige bordplade til dit køkken

Der findes mange forskellige typer bordplader, som alle har forskellige fordele og ulemper. Nogen er mere holdbare end andre, og nogen kræver mere vedligehold end andre. Overvej altid grundigt, hvilke behov du har, før du vælger din bordplade til køkkenet. Vi vil her gennemgå de mest gængse typer.

Smukke træbordplader

De fleste kan godt lide træbordplader til køkkenet, da de er utrolig flotte og har et tidløst design. Men en træbordplade er også den type, der kræver mest vedligehold. En træbordplade skal typisk behandles med olie en til to gange om året, afhængig af hvilken type træ, der er tale om. Til gengæld er en træbordplade forholdsvis hårdfør mod det meste, som den bliver udsat for i køkkenet. Skulle den alligevel blive ridset, vil du altid kunne fjerne disse ved at pudse eller slibe den.

Går du op i bæredygtighed, er en træbordplade desuden også det mest miljørigtige valg.

Stålbordpladen kan ikke slides op

Et alternativ til træbordpladen er stålbordpladen. En stålbordplade til køkkenet er måske ikke det mest æstetiske, men det er til gengæld det mest hårdføre. En stålbordplade kan groft sagt ikke slides op. Den er desuden nem at gøre ren og kræver ikke særlig meget vedligehold. En stålbordplade vil dog altid med tiden få nogle småridser, som kan være svære at fjerne.

Laminatbordplader for den økonomisk bevidste

Endelig kan du vælge en laminatbordplade, som er den billigste løsning. Du får dog stadig en utrolig stærk og hårdfør bordplade, hvis du vælger en laminatbordplade i god kvalitet. Du kan desuden vælge mellem et væld af forskellige farver. En laminatbordplade er også nem at gøre ren og kræver stort set intet vedligehold.

Den største ulempe ved at vælge en laminatbordplade er faktisk udseendet, som mange ikke finder så tiltalende. Kommer der en skade på laminatbordpladen, kan den desuden sjældent udbedres.