Sådan vælger du den rigtige bordplade til dit køkken

17. maj 2022

Sponseret indlæg

Der findes mange forskellige typer bordplader, som alle har forskellige fordele og ulemper. Nogen er mere holdbare end andre, og nogen kræver mere vedligehold end andre. Overvej altid grundigt, hvilke behov du har, før du vælger din bordplade til køkkenet. Vi vil her gennemgå de mest gængse typer.

Smukke træbordplader

De fleste kan godt lide træbordplader til køkkenet, da de er utrolig flotte og har et tidløst design. Men en træbordplade er også den type, der kræver mest vedligehold. En træbordplade skal typisk behandles med olie en til to gange om året, afhængig af hvilken type træ, der er tale om. Til gengæld er en træbordplade forholdsvis hårdfør mod det meste, som den bliver udsat for i køkkenet. Skulle den alligevel blive ridset, vil du altid kunne fjerne disse ved at pudse eller slibe den.

Går du op i bæredygtighed, er en træbordplade desuden også det mest miljørigtige valg.

Stålbordpladen kan ikke slides op

Et alternativ til træbordpladen er stålbordpladen. En stålbordplade til køkkenet er måske ikke det mest æstetiske, men det er til gengæld det mest hårdføre. En stålbordplade kan groft sagt ikke slides op. Den er desuden nem at gøre ren og kræver ikke særlig meget vedligehold. En stålbordplade vil dog altid med tiden få nogle småridser, som kan være svære at fjerne.

Laminatbordplader for den økonomisk bevidste

Endelig kan du vælge en laminatbordplade, som er den billigste løsning. Du får dog stadig en utrolig stærk og hårdfør bordplade, hvis du vælger en laminatbordplade i god kvalitet. Du kan desuden vælge mellem et væld af forskellige farver. En laminatbordplade er også nem at gøre ren og kræver stort set intet vedligehold.

Den største ulempe ved at vælge en laminatbordplade er faktisk udseendet, som mange ikke finder så tiltalende. Kommer der en skade på laminatbordpladen, kan den desuden sjældent udbedres.

Relateret Artikler

Sådan indretter du dit værelse som mand

Sådan indretter du dit værelse som mand

Når du skal indrette dit soveværelse, er der et par ting, du bør huske på. Dit soveværelse skal trods alt være et spejlbillede af din personlighed. Her er et par tips til, hvordan du kan indrette dit værelse som mand. Undgå rod Når det kommer til at indrette dit...

Få en New Yorker væg hos First Floor CPH

Få en New Yorker væg hos First Floor CPH

En af de trends i boligindretning, som har vundet mere og mere frem i de danske hjem, er en New Yorker væg. Det er en væg, som ikke blot skaber en mulighed for at lade lyset falde naturligt ind i rummet, men som også afskærmer uønskede lyde og lugte. En unik løsning...

Stikkontakter placering i hjemmets alle rum

Stikkontakter placering i hjemmets alle rum

Der kan ikke benægtes, at strøm er noget, vi ikke kan leve uden. Hvis du prøver at leve uden strøm i 24 timer, kommer du nok til at føle dig lidt udfordret. Strøm har brug for en ledning for at du skal kunne have gavn av den. Stikkontakten har i lang tid været den...