Skal jeg vælge en revisor eller en bogholder?

Er du på udkig efter en revisor eller en bogholder? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvad du skal være opmærksom, når du skal vælge mellem en revisor og en bogholder. Du vil i den sammenhæng blive præsenteret for, hvad forskellen er mellem de to stillinger.

Hvad er dit behov?

Når du skal vælge mellem en revisor og en bogholder, handler det først og fremmest om dine behov. Hvad har du brug for hjælp til? Hvis du udelukkende ønsker hjælp til at udarbejde regnskaber, kan en bogholder være det rigtige valg. Men hvis du ønsker at få revideret dine regnskaber, skal du vælge en revisor.

Revideringen af regnskaber er i bund og grund det vigtigste aspekt, fordi et ikke-revideret regnskab kan være præget af fejl og mangler, hvilket gør, at regnskabet ikke er retvisende. I den sammenhæng er det bedste valg at vælge en revisor, som både kan udarbejde og revidere regnskabet.

Forskelle på revisorer og bogholdere

Udover det ovenstående er der også andre forskelle mellem revisorer og bogholdere. En revisor er uddannet revisor, hvorimod en bogholder ikke er tilknyttet en konkret uddannelse. Det betyder, at alle faktisk kan kalde sig for bogholder. Det er ikke alle, der kan kalde sig for revisor, fordi hvis man ønsker at kalde sig for revisor, skal man være tilknyttet en af følgende organisationer:

  • Foreningen af Statsautoriserede Revisorer
  • Registrerede Revisorer
  • Foreningen Danske Revisorer

Hvis en revisor er tilknyttet en af de ovenstående organisationer, betyder det, at revisoren er uddannet og rettelig kan kalde sig for selv revisor.

Hvis du får muligheden for at vælge mellem en revisor og en bogholder, skal du vælge revisoren. Revisoren kan klare samtlige opgaver, hvilket betyder, at du kun behøves have tilknyttet én person i stedet for to.