Slew drives – roterer langsomt

Har du noget, som skal rotere langsomt? Så skal du have fat i et slewdrive.

Med slew drives kan din maskine roterer med max 1 omdrejning i minuttet. Slew drives er en alsidig løsning med mange muligheder, som kan bruges til både horisontal og vertikal montering.

Slew drives er roterende enheder, som består af et kugleleje med udvendig fortanding og en snekke samlet i et hus. En snekke er en udveksling mellem et tandhjul og en gevindstang. Tandhjulets tænder går i indgreb med fremspring og fordybinger i snekkens gevind, således at hjulet drejes én tand frem (eller tilbage) for hver hele omdrejning, snekken foretager. Gearet drejer drejningen med stor præcision og giver mulighed for jævn rotation og maksimal indsats. Snekken gør slewdrivet selvlåsende. Slew drives kan drives hydraulisk, manuelt eller med en el-motor, der driver snekken.

Dit valg af slew drives afhænger af maskintype og funktion.

Hvis dette lyder som noget for dig og din industri, så finder du her et stort udvalg af slew drives.

Hvor bruges slew drives, og hvordan holdes de vedlige?

Slew drives bruges mange forskellige steder og med mange forskellige funktioner. De bruges f.eks. på mandskabslifte med kontinuerlig rotation, på løfteborde til rotation af emner, på trucks til rotatorer – tømning af containere, langsom rotation med maksimalt 1 omdrejning i minuttet, til horisontal og vertikal montering og til solceller for automatisk rotation med solen.

Det er yderst vigtigt, at du passer godt på og vedligeholder dine slew drives, således at de kan yde det maksimalt bedste arbejde for dig. Derfor er det vigtigt, at du sørger for at smøre snekken, lejerne og raceway jævnligt. Arbejdsforholdene aføgr naturligvis intervallerne:

  • Tørre og renlige arbejsforhold – hver 400. time eller en gang hvert år
  • Varierende arbejdsforhold – hver 200. time eller en gang hver sjette måned
  • Arbejdsforhold ved et hav, tunneller mm. – hver 100. time eller en gang hver tredje måned

Uanset hvad dit formål med er, så kan du med garanti finde den rette type slewdrive til din industri, og hverken dig eller dine kollegaer kommer til at fortyde denne investering. Et slewdrive er nemlig yderst essentiel for langt de fleste industrier.