Søg den rigtige hjælp i lokalområdet

At tale om misbrug kan være et ømtåleligt emne for mange mennesker. Misbrug findes i flere forskellige størrelse og strækker sig i et bredt spektrum fra eksempelvis at drikke store mængder alkohol hver dag til at have en mistanke om alkoholmisbrug. Det kan være svært spørge og finde den rigtige hjælp, og derfor søger flere måske på internettet efter hjælp. Derfor er dette en guide til dig som misbruger eller pårørende til en misbruger, som søger råd i Aalborg nærområde.

Hvilken hjælp

Der er mulighed for at søge alkoholbehandling Aalborg, uanset om man er i et stadie, hvor situationen er alvorlig, eller om man går med en mistanke om, at man kunne have et problem med de stærkere drikke. I Aalborg kan du få ambulantbehandling, hvilket betyder, at du fx kan få mulighed for at bo hjemme, mens du er i behandling. Denne frihed betyder også at for at komme i behandling kræver dette en fri vilje i også at ønske at gøre noget ved ens misbrug. Fleksibiliteten betyder også at en behandling muligvis kan tilpasses, så den passer med dit hverdagsliv i forhold til eventuelt arbejde og familie. I en alkoholbehandling får du mulighed for at få en behandling, der er tilpasset netop til dig og dit misbrug.

Til dig som pårørende

Der er ofte stort fokus på alkoholmisbrugeren i behandlingen, hvilket kan være forståeligt nok. Hvis man er nærkontakt og pårørende til en person med et alkoholmisbrug, må man dog ikke se bort fra eventuel hjælp, som de kan have brug for. Det kan være både fysisk hårdt og psykisk hårdt, at være i en relation til en der har et misbrug, og måske det kan være svært at vide, hvad man skal stille op. Derfor findes der også hjælp, fx i Aarhus, til pårørende, som ønsker en bedre forståelse for afhængighed.