Sørg for plads til fred og ro

Selvom vi ikke altid tænker over det, udsætter vi hjernen for meget støj og larm i løbet ad en arbejdsdag. Det er dog ikke altid, at vi opdager hvor meget, der rent faktisk er tale om. Derfor gentager vi den samme manøvre uden større hensyntagen – dag efter dag, uge efter uge. Desværre ender det ofte med, at vi lige pludselig begynder at få stress – måske falder bagud i forhold til de deadlines, som vi har.

Men hvorfor? Jo, det hele skyldes støj. Både i form af larm og også visuel støj. Larm er ikke overraskende, når der er et højt lydniveau på kontoret. Når vi er mange mennesker sammen, så støjer det typisk. Støj behøver ikke at være en kontinuerlig tone, som rammer os med høje antal decibel. Støj kan sagtens være summen fra aircon-anlægget, støj fra et åbent vindue eller kollegaers telefoner som ringer.

En visuel forstyrrelse er derimod ikke altid noget som larmer. Men det er derimod, når en kollega kommer susende forbi dig eller en person tæt på dig smider en stakl papir i et område inden for dit synsfelt.

Den samlede sum af støjen giver alt i alt mange forstyrrelser. Og når vi bliver forstyrret, kan vi ikke fokusere og koncentrere os om vores opgaver. Derfor bliver vi typisk stressede og kommer bagud. Til sidst kan det føre til missede deadlines eller decideret sygemeldinger fra stress!

Her er løsningen

For at undgåstress, er det nødvendigt at arbejde med virksomhedskulturen. Det er vigtigt at etablere et rum, som alle kan være i. Dertil er det værd at investere i en telefonboks til kontor. En sådan kan fås i alle størrelse – lige fra den (som navnet antyder) telefonboks-agtige størrelse til mødelokaler, hvor der er plads til 4-8 deltagere. Det væsentlige ved disse bokse er, at de tillader kollegaer at søge et roligt område at arbejde i, hvor de er fri for forstyrrelser. Larmen er lukke ude og matteret glas sørger også for at holde de visuelle forstyrrelser væk.

Dermed kan de ansatte fokusere og nå deres mål – til glæde for både virksomheden og medarbejderens sindsro og helbred.