Tag på dansk ferie til Møns Klint

Hvis du er på ferie i Danmark, og leder efter et smukt og afslappende sted at tilbringe en dag eller to, kan vi helt klart anbefale Møns Klint. Denne syv kilometer lange kyststrækning byder på nogle af Danmarks mest imponerende hvide klinter, der rejser sig op over 128 meter over det turkisgrønne hav. Her finder du også en række hyggelige strande og klitter at slappe af på – og masser af muligheder for at udforske det smukke landskab omkring dig. Det er ikke kun Danmark, Møns Klint imponerer på internationalt plan. Så hvis du er på ferie i Danmark, og vil opleve noget helt særligt, så tag et smut til Møns Klint! Læs mere om seværdigheden her eller på vores netavis.

Møns Klint – perfekt til kortere ferier

Møns Klint ligger ca. en time fra København, så det er helt perfekt til en dagstur eller et weekendophold. Møns Klint har noget for enhver smag – så kom og oplev det selv!  Geocenter Møns Klint ligger lige ved siden af Møns Klints hovedtrækning og byder på enestående udsigter over Danmarks hvide klitter. Geocenter Møns Klint huser også et interessant museum, der giver dig et indblik i Møns Klints unikke geologi.

En oldgammel seværdighed!

Møns Klint består af kridt, der er dannet for 65 millioner år siden under Mesozoikum – også kaldet kridttiden. Kridtlagene blev dannet af dyre- og planterester, der blev lagt ned i havet og danner i dag Møns Klints imponerende hvide klitter. Mange af Møns Klints dyre- og planterester kan stadig ses i de hvide klitter. Møns Klint er et af de få steder i verden, hvor man kan se så mange klippede kredse. Møns Klint har derfor en helt unik geologi, der gør det til et must-see, når du er på ferie i Danmark.   Hvis du har lyst til at vide mere Møns Klint og dens spændende historie, kan vi anbefale et besøg på Møns Museum eller Moesgaard Museum. Moesgaard Museum ligger kun få kilometer fra Møns Klint og huser en stor samling af Møns Klints dyre- og planterester. Moesgaard Museum byder også på en række spændende udstillinger