Teambuilding til firmæt

Det har været en tid med Corona, hvor mange, især kontorarbejdere, har været hjemsendt. Dynamikken på arbejdspladsen kan derfor have gavn af, at det sociale bånd forstærkes. Der er mange måder, hvorpå dette kan gøres. Det er bare ikke sikkert, at dem, der har pengene, er klar over dem. Hvis du står, og skal planlægge et socialt arrangement for din arbejdsplads, eller gerne vil give din chef eller medarbejdere lidt inspiration, så er den at finde her.

Escape room som mulighed

Som udgangspunkt dækker ordet teambuilding over alle mulige forskellige aktiviteter. En relativ ny aktivitet, som har taget alle med storm, er escape roomet. Escape room går ud på, at en gruppe bliver låst inde i et rum. Herfra skal de forsøge at flygte ud af rummet ved at løse en række gåder inden for en tidsgrænse. Her er kommunikation og samarbejde i højsædet, da alle skal byde ind for, at gåden kan løses. Det er desuden en sjov aktivitet, som ryster gruppen sammen. Alle får desuden en fælles oplevelse som udgangspunkt. Escape room er dog ikke den eneste gode form for teambuilding.

Andre muligheder afhængigt af medarbejderne

Ønsker man noget, hvor flere mennesker kan være sammen på samme tid, f.eks. hvis man er et stort firma, findes der andre former for teambuilding. Der findes kreative workshops, madlavningsarrangementer eller teambuilding med klassiske kommunikationsopgaver. Hvis man ønsker at aktivere sine medarbejdere og sig selv kan forskellige sejlaktiviteter eller klatring måske være lige sagen. Det handler også om at kigge på dem, der skal være med, og vurdere, hvad de synes kunne være sjovt. Man skal dog ikke være bange for, om aktiviteten er grænseoverskridende, fordi det netop er det, der kan gøre den så sjov. Det er desuden også det, der virkelig ryster folk sammen. Når man er sammen på en anden måde end i arbejdsregi, så udvikler man også stærkere sociale bånd.