Tips: Find de rette ildslukkere til brand i køretøjer

Brand i motorkøretøjer kan opstå uden varsel. Eller: Der har nok været et varsel, som et trænet øje ville have set, men nu står du med en maskine i flammer. Selvom ildebrand ikke altid er til at forudse, så er det til gengæld til at forebygge. Det kan du fx gøre med ildslukkere, hvor markedet både byder på håndslukkere og mekaniske/elektriske ildslukkersystemer. Hvad skal du så vælge af ildslukkere?

Flere typer håndslukkere at vælge fra

Håndslukkere er den mest basale løsning inden for ildslukkere, men der er alligevel lidt variation her fra produkt til produkt. Visse håndslukkere kommer i en holder, så at de kan stå på gulvet uden fare for at vælte. Andre har brug for beslag til vægmontering, mens atter andre kommer i et sleeve lavet af neopren. Skumhåndslukkere finder du flere af på markedet, men match altid slukker med brand.

Ildslukkersystemer installeres i dit køretøj til motorsport

Ildslukkersystemer installerer du i det køretøj, du bruger, og de kan være elektriske eller mekaniske. Er de elektriske, aktiverer du dem ved at trykke på en knap. Er de mekaniske, trækker du typisk i et kabel. Systemerne er både praktiske ved, at du ikke løber fare for at glemme en ildslukker, da den altid er at finde i bilen. Men også ved at de spreder skummet effektivt for optimal varmeabsorption.

Tænk på brandsikkerhed, hvis du ønsker at blive godschauffør

Er du ved at tage en godschauffør uddannelse, hvor du har udsigt til at befinde dig et helt arbejdsliv i et køretøj, er brandsikkerhed noget, du for alvor skal tænke på. Mens at mange ildslukkersystemer primært er møntet på brug i biler til motorsport, så er det aldrig skidt at have en håndslukker med i lastbilen. Hvis uheldet er ude, kan du gøre vognmandsvirksomheden glad ved at minimere skaderne.