Undgå skadedyr i bilen

8. september 2021

Sponseret indlæg

Vi går koldere tider i møde, og det kan betyde, at vi får besøg af uønskede skadedyr – ikke kun i vores hjem, men faktisk også i motorrummet på vores biler. Skadedyr søger nemlig læ lige der, hvor de kan – og her er vores motorrum faktisk et rart sted for dem at være.

Det er dog langt fra rart for os – og vores biler – at f.eks. mår finder vejen ind i vores motorrum. De efterlader nemlig alt fra knogler fra deres byttedyr til ildelugtende ekstrementer – og så elsker de at gnave i ledninger og slanger, der kan gøre vores biler yderst farlige at færdes i.

Hvis du derfor har en mistanke om, at du har et skadedyr som f.eks. en mår i bilen, så bør du i første omgang booke en tid hos dit lokale autoværksted og få en mekaniker til at kigge på bilen og undersøge den for eventuelle skader.

Hvis du er heldig og endnu ikke har haft besøg af en mår eller andre skadedyr, så er der meget, du kan gøre for at forhindre at få uønsket besøg. Vi har samlet vores bedste tips her.

Den bedste måde at undgå at måren kan finde vejen ind i din bil er ved at have den parkeret i en lukket garage. Det er dog langt fra de fleste, der har adgang til en lukket garage.

Nogle anbefaler, at man smører hjortetakolie i bilens motorrum. Den har nemlig en lugt, som skadedyr som mår ikke bryder sig om og derfor vil søge væk fra. Her skal du dog være opmærksom på, at det er en stærk lugt, som også vil komme til at genere dig og dine passagerer.

Mange sværger i stedet til et ultralydsapparat, som kan tilsluttes til bilen, som f.eks. Gnaversirenen PA33 Auto. Den bruger meget lidt strøm, men udsender en højfrekvent lyd, som stresser skadedyr og sender dem på flugt. Lyden kan ikke høres af hverken mennesker, hunde eller katte, så det er en god løsning uden irritationsmomenter for ejeren af bilen.

Relateret Artikler

Derfor skal man kontakte sin lokale bedemand

Derfor skal man kontakte sin lokale bedemand

Hvis du står og har mistet en du holder af, er det vigtig du inden ikke alt for længe, får kontaktet en bedemand. Bedemænd står klar over hele landet til at hjælpe. Læs med videre og du får tre punkter, som forhåbentlig kan være en hjælp til forberedelse af besøget...

Fyld dine vægge ud og pift hjemmet op

Fyld dine vægge ud og pift hjemmet op

Du kender det sikkert. Hjemmet er blevet indrettet med møbler, tæpper og belysning, men det er som om, der mangler noget. Det kan være, at der føles en smule tomt, hvilket i mange tilfælde kan skyldes, at dine vægge mangler at blive udsmykket. Hvis man ikke har...

Drikkeflasker og madkasser fra Natural Living

Drikkeflasker og madkasser fra Natural Living

Du kan få flasker uden plastik hos Natural Living, som forhandler miljøvenlige flasker i stål. Når du ønsker noget koldt at drikke i varmen, så kan du benytte en genanvendelig flaske fra danske AYA&IDA. Deres mange bæredygtige drikkeflasker kan du læse mere om på...