Undgå uforudsete udgifter som bilejer: leas en bil i stedet for at købe

Det er ikke nogen hemmelighed, at der er mange udgifter forbundet med at eje en bil. Der skal betales for forsikringer, afgifter, brændstof, reparationer og andet, og det er alt sammen noget, som løber op i mange tusinde kroner på årsbasis.

Det er udgifter, som kan være svære at overskue, da store betalinger typisk lander på én gang, hvilket kan gøre det besværligt at finde plads i budgettet. Dertil kan uforudsete udgifter til værkstedsregninger opstå, hvis du oplever et problem med din bil, hvilket gør den økonomiske usikkerhed ved at være bilejer endnu større.

Men du behøver faktisk ikke at være bilejer for at have en bil til rådighed i din egen private garage hver dag. Du kan nemlig også vælge leasing af bil, hvilket kommer med en række fordele sammenlignet med at eje en bil.

Du binder dig ikke økonomisk

Når du køber en bil, skal du betale en stor engangssum for at få bilen med hjem. Det er en stor økonomisk binding, og hvis det er noget, du ikke har mulighed for eller lyst til, er leasing af bil det rette valg.

Når du laver en leasingaftale, skal du nemlig ikke udtømme din bankkonto for at få en bil med hjem, da du i stedet betaler et mindre beløb i indskud, hvorefter al betaling foregår på månedlig basis.

Du betaler således et fast beløb hver måned, hvor udgifter til forsikring, reparationer og så videre er inkluderet, hvorfor det eneste, du nogensinde skal betale udover denne månedlige ydelse, er udgifter til brændstof og ejerafgift.

Stor fleksibilitet

En anden fordel ved lease fremfor at eje er, at du har mulighed for nemt at skifte din bil ud, når du gerne vil prøve noget nyt. Du kan således få en ny bil på samme dag, som din leasingaftale udløber.