Vedligeholdelse af din båd – følg vores gode råd til bådpleje

Hvis du ejer en båd, så ved du med sikkerhed også, hvor vigtigt det er at passe ordentligt på den. Vedligeholdelse af din båd er altafgørende for, at båden er i topform, at den kan sejle sikkert og holde i mange år.

Hvordan forlænger man sin båds levetid? Hvad indebærer optimal bådpleje? Vi har svarene til dig her.

Din båd skal gøres ren med jævne mellemrum

Rengøring er ikke den sjoveste del af livet som bådejer – men den er nødvendig! Din båd skal rengøres både indvendigt og udvendigt. Vigtigst af alt skal du fjerne alger og skidt fra bådens skrog.

Det er også vigtigt, at elektronik og motor rengøres og serviceres med jævne mellemrum.

Invester i bådpleje

Husk altid at bruge produkter, som er beregnet til bådpleje. Du skal ikke give dig i kast med at skrubbe undersiden af båden med en normal skuresvamp. Hvis du gerne vil passe ordentligt på din båd, skal du også investere i ordentligt udstyr.

Besøg Marinebutikken, og køb grej til bådpleje. Marinebutikken er eksperter i alt til marine- og bådudstyr i høj kvalitet. Hos Marinebutikken kan du for eksempel købe særlige rengøringsmidler, service kits, reservedele og meget mere.

Pas på bunden af båden

Bådens underdel er mest udsat for skader, fordi den konstant ligger i vandet. Det er her, at alger og smådyr sætter sig fast, hvilket både er skadeligt for facaden og gør, at båden ikke kan sejle lige så godt, fordi der opstår mere friktion og modstand.

Løsningen på dette problem er jævnligt at påføre bundmaling på undersiden. Bundmaling er en vandfast maling, som giver bunden af båden en glat overflade, som gør det svært for alger at sætte sig fast. Den glatte overflade mindsker også friktionen, så du kan være sikker på en smooth sailing.

Opbevar båden et sikkert sted

Hvis du gerne vil sikre, at din båd får en lang levetid, så skal den opbevares et sted uden for bådsæsonen.

Det er ikke sundt for din båd at ligge i havnen i flere måneder, når det er for koldt til at sejle. Det barske vejr i vintermånederne slider meget på båden, så det er bedst at få den ud af vandet og ind i varmen.

Der findes mange forskellige opbevaringssteder i Danmark, som fungerer som en smart garage for din båd, hvor den kan stå tørt og trygt, indtil du igen skal ud at sejle.